Text Size

COMUNICAT DE PRESA

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Internațională a Bolilor Rare

28 februarie 2019

Direcţia de Sănătate Publică Valcea în parteneriat cu Inspectoratul scolar si grupul interinstitutional EIL, celebrează Ziua Internațională a Bolilor Rare cu sloganul: „Bolile rare - arată că îți pasă” , avand ca tema " Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate ".

Cea de-a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară și familiile lor din întreaga lume.

Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare. La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizarea despre bolie rare si diseminarea de materiale informative pe web site ul DSP.

 

 

ANALIZA DE SITUATIE >>> AICI

cautare