Text Size

BOLILE SEZONULUI RECE- ziua europeana a informarii despre antibiotice

PDFPrintE-mail

BOLILE SEZONULUI RECE

Este cunoscut faptul ca vremea si schimbarile de temperatura influenteaza organismul uman. Principalii factori meteorologici sunt : umiditatea aerului, curentii de aer, presiunea atmosferica si radiatiile. Acestia produc modificari ale mediului la care organismul se adapteaza prin diverse procese fiziologice, dar uneori determina simptome sau agravarea unor boli.

Ce se poate intampla in sezonul rece ?

>>> MAI MULT

 

ZIUA EUROPEANA A INFORMARII DESPRE ANTIBIOTICE 18.11.2011

ABUZUL DE ANTIBIOTICE, UN PERICOL REAL

Abuzurile de orice fel atrag în mod implicit repercursiuni negative care pot fi uneori fatale. Abuzul de antibiotice nu îti face rau doar pe moment ci efectele pot fi pe termen lung .

Administrarea de antibiotice atunci când nu este cazul duce la cresterea rezistentei bacteriere astfel încât o infectie cauzata de o bacterie poate deveni imuna la un antibiotic la care ar ceda în conditii normale. Cresterea imunitatii bacteriilor nu este singurul risc al abuzului de antibiotice. Foarte grave sunt reactiile adverse pe care aceste medicamente le produc, printre care: infectii micotice, tulburari gastrointestinale, diaree severa sau reactii alergice

 

>>> MAI MULT

cautare