Text Size

promovarea sanatatii

IN SANATATEA TA FEMEIE

PDFPrintE-mail

" IN SANATATEA TA FEMEIE ! "

Directia de Sanatate Publica Valcea a organizat in data de 8 Martie in incinta River Plazza Mall un flashmob in onoarea tuturor femeilor valcene .
Manifestarea a oferit un punct de informare pe probleme  de sanatate si un recital de muzica si poezie la care au participat ,  in calitate de parteneri  ,
Arhiepiscopia Ramnicului , Corul Seminarului Teologic si Liceul de arta "Victor Giuleanu " . Multumim partenerilor si  conducerii River Plazza Mall pentru ajutorul acordat la buna derulare a evenimentului.
1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd
 

24 MARTIE- ZIUA MONDIALA DE COMBATERE A TBC

PDFPrintE-mail

Analiză de situaţie ocazionată de celebrarea

ZILEI MONDIALE DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

24 martie 2019

Introducere

În fiecare an, la nivel mondial, se îmbolnăvesc de tuberculoză (TB) mai multe milioane de oameni. În 2017, 10 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de tuberculoză, iar 1,6 milioane au murit din cauza bolii (inclusiv 0,3 milioane dintre persoanele cu HIV). În 2017, aproximativ 1 milion de copii s-au îmbolnăvit de tuberculoză și 230. 000 de copii au decedat de TB (inclusiv copiii cu TB asociată cu HIV).Totuși, există diferențe între țări cu privire la modul în care sunt diagnosticați și tratați pacienții cu această afecțiune. Fenomenul se datorează nivelului diferit de cunoștințe despre TB de la o țară la alta, existând diferențe de la o țară la alta, în ceea ce privește frecvența acesteia.

În România, la sfârșitul anului 2017, s-au înregistrat 13.004 cazuri de TB   >>> MAI MULT

 

INFOGRAFIC  >>> AICI

PLIANT   >>> AICI

POSTER >>> AICi

POSTER  >>> AICi

POSTER >>> AICI


 

ZIUA MONDIALA A SANATATII ORALE

PDFPrintE-mail

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

20 martie 2019

Analiză de situație

a). Date statistice la nivel european, național și județean privind nivelul și dinamica fenomenului

  1. Date privind personalul din serviciile de sănătate orală

În anul 2017, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, privind asigurarea populaţiei cu personal medical, numărul medicilor dentişti a fost de 15653 persoane (cu 4,8% mai puțini faţă de anul precedent). Dintre aceștia, 1619 lucrau în sectorul public și 14034 în sectorul privat.

 

>>> MAI  MULT

 

INFOGRAFIC >>> AICI

PLIANT ELEVI >>> AICI

PLIANT GRAVIDE >>> AICI

POSTER ZMSO >>> AICI

   

COMUNICAT DE PRESA

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Internațională a Bolilor Rare

28 februarie 2019

Direcţia de Sănătate Publică Valcea în parteneriat cu Inspectoratul scolar si grupul interinstitutional EIL, celebrează Ziua Internațională a Bolilor Rare cu sloganul: „Bolile rare - arată că îți pasă” , avand ca tema " Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate ".

Cea de-a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară și familiile lor din întreaga lume.

Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare. La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizarea despre bolie rare si diseminarea de materiale informative pe web site ul DSP.

 

 

ANALIZA DE SITUATIE >>> AICI

 

ZIUA EUROPEANA A BOLILOR RARE -28 FEBRUARIE 2019

PDFPrintE-mail

În Europa orice boală care afectează mai puțin de 5din10000de oameni este definită ca fiind rară.


Deși poate părea puțin,aceasta >>> MAI MULT

 

POSTER PENTRU PACIENTI  >>> AICI

 

POSTER PENTRU PROFESIONISTI >>> AICI

 

   

Page 3 of 39

cautare