Text Size

promovarea sanatatii

DESPRE GRIPA- COMPORTAMENT CORECT PENTRU EVITAREA SI TRATAREA BOLIIi

PDFPrintE-mail

CELE TREI MARI GREȘELI PE CARE LE FAC ROMÂNII   >>> aici

 

 

 

MASTILE SI GRIPA

La ce sunt bune? Cele mai multe sunt de uz chirurgical și împiedică particulele lichide să ajungă dintr-o parte în alta (dinspre echipa operatorie spre câmpul operator care trebuie să fie steril, dar și invers, pentru că sar sânge sau alte lichide). Există și măști cu filtre performante care au capacitatea de a stopa mai multe tipuri de substanțe.

Poate o mască simplă să oprească virusul? Nu.  >>> mai mult

 

 

 

 

PREVENIREA CANCERULUI DE COL UTERIN

PDFPrintE-mail

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU)
21- 27 ianuarie 2019

Analiza de situaţie

Cancerul de col uterin: o amenințare severă pentru femeile din România,

reductibilă prin vaccinare și screening

  1. Preambul

    Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) sau European Cervical Cancer Prevention Week (ECCPW) a fost lansată în 2007 de către European Cervical Cancer Association – ECCA (în prezent International Cervical Cancer Prevention Association – ICCPA) [1].

    Campania SEPCCU sporește conștientizarea publică în privința prevenției cancerului cervical și se extinde gradual pe întregul continent.

    SEPCCU este fundamentată pe cercetările și informațiile furnizate de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), agenție specializată OMS cu sediul în Franța înființată în mai 1965 printr-o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății [2].

    Derulată sub sloganul “Stop Cancerului de Col Uterin!, campania va continua efortul susținut pentru reducerea riscului și intensificarea prevenției CCU. SEPCCU a adoptat pentru 2019 tema „Cancerul de col uterin poate fi eliminat ca problemă de sănătate publică”, în urma initiațivei OMS de lansare a Apelului la acțiune pentru eliminarea cancerului de col uterin din mai 2018 [3].

  2. Cancerul de col uterin în context global

 

>>> MAI MULT

>>> SIMPTOMATOLOGIE

>>> INFOGRAFIC DESPRE REDUCEREA RISCULUI SI PREVENTIE

 

BOLILE SEZONULUI RECE

PDFPrintE-mail

BOLILE SEZONULUI RECE

Este cunoscut faptul ca vremea si schimbarile de temperatura influenteaza organismul uman. Principalii factori meteorologici sunt : umiditatea aerului, curentii de aer, presiunea atmosferica si radiatiile. Acestia produc modificari ale mediului la care organismul se adapteaza prin diverse procese fiziologice, dar uneori determina simptome sau agravarea unor boli.

Ce se poate intampla in sezonul rece ?   MAI  MULT >>>

 

GRIPA

Gripa face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii. Astfel, exista o serie de virusuri care circula in aceeasi perioada a anului, dau simptomatologie asemanatoare gripei dar se deosebesc de aceasta prin evolutia mai usoara.
Puteti recunoaste o viroza respiratorie datorata altor tipuri de virusuri decat virusurile gripale dupa debutul mai lent al bolii (incepe usor cu usturimi in gat, nas infundat, dureri de cap) cat si dupa evolutia mai usoara a bolii.
Gripa se transmite usor de la om la om datorita conditiilor favorizante cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.

Definiţie:   >>> MAI  MULT


>>>

   

ALEGE SA FII SANATOS- ALEGE SA NU FUMEZI

PDFPrintE-mail

 

ACTIUNE CONSILIUL JUDETEAN

 

In cadrul proiectului "Alege sa fii sanatos ! Alege sa nu fumezi ! " implementat la nivel judetean  de Directia de Sanatate Publica , joi 22 noiembrie s-a desfasurat o actiune de informare a angajatilor  Consiliului Judetean Valcea privind efectele negative ale consumului de tutun . Proiectul isi propune obtinerea unor modificari comportamentale  , renuntarea la  fumat si adoptarea unor deprinderi sanogene . Multumim conducerii Consiliului Judetean Valcea pentru implicare  in organizarea actiunii .

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

 

 

ACTIUNE PRIMARIE

 

 

 

 

Proiectul " Alege sa fii sanatos ! Alege sa nu fumezi ! " privind efectele negative ale consumului de tutun a continuat vineri 23 noiembrie  2018  cu actiunea dedicata angajatilor Primariei Municipiului Ramnicu Valcea . Multumim  Primariei Municipiului Rm. Valcea pentru implicare  in organizarea actiunii .

 

 

 

 

11
12
13
1/3 
start stop bwd fwd

 

comunicat de presa

PDFPrintE-mail

 

 

 

 

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA VALCEA

 

 

RÂMNICU VÂLCEA Str. DECEBAL Nr. 4A ; Tel. 0250 747720 ; Fax 0250 746504

E Mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; www.aspjvalcea.ro

 

 

 

 


Aprob ,

DIRECTOR EXECUTIV

DR.MARGARITESCU LORENA

 

 

 

 


COMUNICAT DE PRESĂ

Directia de Sanatate publica Valcea implementeaza prin Compartimentul de Promovarea Sanatatii proiectul „ Alege sa fii sanatos ! Alege sa nu fumezi ! „

Cu acest prilej se vor organiza doua sesiuni de informare-comunicare cu angajați ai autoritatilor publice locale, care au ca scop diseminarea mesajelor specifice beneficiilor renunțării la fumat și motivarea schimbării comportamentului .

Actiunile vor avea loc in datele de 22 noiembrie 2018 la sediul Consiliului Judetean Valcea si respectiv 23 noiembrie 2018 la sediul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea.

 

 


Intocmit

Promovarea Sanatatii

Dr Gandacioiu Cristiana

 

 

   

Page 4 of 39

cautare