Text Size

promovarea sanatatii

BOLILE SEZONULUI RECE

PDFPrintE-mail

BOLILE SEZONULUI RECE

Este cunoscut faptul ca vremea si schimbarile de temperatura influenteaza organismul uman. Principalii factori meteorologici sunt : umiditatea aerului, curentii de aer, presiunea atmosferica si radiatiile. Acestia produc modificari ale mediului la care organismul se adapteaza prin diverse procese fiziologice, dar uneori determina simptome sau agravarea unor boli.

Ce se poate intampla in sezonul rece ?   MAI  MULT >>>

 

GRIPA

Gripa face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii. Astfel, exista o serie de virusuri care circula in aceeasi perioada a anului, dau simptomatologie asemanatoare gripei dar se deosebesc de aceasta prin evolutia mai usoara.
Puteti recunoaste o viroza respiratorie datorata altor tipuri de virusuri decat virusurile gripale dupa debutul mai lent al bolii (incepe usor cu usturimi in gat, nas infundat, dureri de cap) cat si dupa evolutia mai usoara a bolii.
Gripa se transmite usor de la om la om datorita conditiilor favorizante cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.

Definiţie:   >>> MAI  MULT


>>>

 

ALEGE SA FII SANATOS- ALEGE SA NU FUMEZI

PDFPrintE-mail

 

ACTIUNE CONSILIUL JUDETEAN

 

In cadrul proiectului "Alege sa fii sanatos ! Alege sa nu fumezi ! " implementat la nivel judetean  de Directia de Sanatate Publica , joi 22 noiembrie s-a desfasurat o actiune de informare a angajatilor  Consiliului Judetean Valcea privind efectele negative ale consumului de tutun . Proiectul isi propune obtinerea unor modificari comportamentale  , renuntarea la  fumat si adoptarea unor deprinderi sanogene . Multumim conducerii Consiliului Judetean Valcea pentru implicare  in organizarea actiunii .

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

 

 

ACTIUNE PRIMARIE

 

 

 

 

Proiectul " Alege sa fii sanatos ! Alege sa nu fumezi ! " privind efectele negative ale consumului de tutun a continuat vineri 23 noiembrie  2018  cu actiunea dedicata angajatilor Primariei Municipiului Ramnicu Valcea . Multumim  Primariei Municipiului Rm. Valcea pentru implicare  in organizarea actiunii .

 

 

 

 

11
12
13
1/3 
start stop bwd fwd

 

comunicat de presa

PDFPrintE-mail

 

 

 

 

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA VALCEA

 

 

RÂMNICU VÂLCEA Str. DECEBAL Nr. 4A ; Tel. 0250 747720 ; Fax 0250 746504

E Mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; www.aspjvalcea.ro

 

 

 

 


Aprob ,

DIRECTOR EXECUTIV

DR.MARGARITESCU LORENA

 

 

 

 


COMUNICAT DE PRESĂ

Directia de Sanatate publica Valcea implementeaza prin Compartimentul de Promovarea Sanatatii proiectul „ Alege sa fii sanatos ! Alege sa nu fumezi ! „

Cu acest prilej se vor organiza doua sesiuni de informare-comunicare cu angajați ai autoritatilor publice locale, care au ca scop diseminarea mesajelor specifice beneficiilor renunțării la fumat și motivarea schimbării comportamentului .

Actiunile vor avea loc in datele de 22 noiembrie 2018 la sediul Consiliului Judetean Valcea si respectiv 23 noiembrie 2018 la sediul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea.

 

 


Intocmit

Promovarea Sanatatii

Dr Gandacioiu Cristiana

 

 

   

INTALNIRI DE LUCRU ALE GRUPULUI EIL

PDFPrintE-mail

Luni 19.11 si marti 20.11.2018 , in  sediul Bibliotecii Judetene , au avut loc intalniri de lucru ale grupului EIL la care au participat si reprezentanti ai DGASPC , DSP , CPECA  si asistenti sociali din municipiu si din mediul rural . 

1
2
3
4
6
1/5 
start stop bwd fwd

 

18 NOIEMBRIE 2018- ZIUA EUROPEANA A INFORMARII DESPRE ANTIBIOTICE

PDFPrintE-mail

 

Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice( ZEIA)

18 noiembrie 2018

 

 

Utilizați prudent antibioticele pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a comunității!

 

 

  • Utilizarea pruden a antibioticelor cu scopul combaterii rezistenței la antimicrobiene (RAM) este ținta Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (ZEIA) ediția XI, celebrată sub coordonarea ECDC în fiecare an la 18 noiembrie.

  • >>> mai mult

ANALIZA DE SITUATIE

 

 

Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice

ZEIA 2018

Analiza de situaţie

Rezistența la antibiotice în Europa și România 2016: intensificarea informării publicului trebuie să consolideze tendințele pozitive și să corecteze tablourile defavorabile

  1. Preambul

    Rezistența la antimicrobiene (RAM) continuă să amenințe eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, paraziți, viruși și fungi. În particular, rezistența la antibiotice (RAB) privește bacteriile și unele specii de fungi, constituind conținutul dominant al RAM. În contextul ZEIA, RAM va trimite aproape întotdeauna la RAB. >>> MAI MULT

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Page 5 of 40

cautare