Text Size

promovarea sanatatii

CAMPANIE DE INFORMARE LA LICEUL VIRGIL IERUNCA - LADESTI

PDFPrintE-mail

CAMPANIE DE INFORMARE A POPULATIEI SCOLARE  PRIVIND EFECTELE PLANTELOR ETNOBOTANICE SI A SUBSTANTELOR PSIHOACTIVE ASUPRA SANATATII -  18.10.2018

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd
 

SCABIA

PDFPrintE-mail

Scabia este o afectiune cutanata, o dermatoza contagioasa, pruriginoasa care afecteaza cu predilectie anumite zone ale corpului.

Poate sa apara la orice varsta si afecteaza in egala masura si barbatii si femeile. Cei mai afectati insa sunt copiii si batranii.

Cauza aparitiei scabiei

Scabia este produsa de Sarcopetes Scabie Varietas Hominis, care are 4 perechi de picioare si un cefalo-torace, avand un corp rotund.

 

>>> MAI MULT

 

ALERGIA LA AMBROZIE

PDFPrintE-mail

BURUIANA AMBROZIE

Deşi primăvara este considerat anotimpul cel mai alergen, toamna este momentul când se manifestă un număr important de alergii, printre care cea mai importantă este alergia la ambrozie.

Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, dar şi în zonele lăsate în paragină: cele cu ruine, zonele rezidenţiale noi, unde construcţiile nu au fost terminate, pe marginile şoselelor, pe spaţiile verzi, dar şi în curţile caselor sau în parcuri.

O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe   >>> MAI MULT

   

UTILIZAREA CORECTA A ANTIBIOTICELOR

PDFPrintE-mail

Ziua Europeana a informarii despre antibiotice a fost sarbatorita printr-o actiune la Liceul "Constantin Brancoveanu " din orasul Horezu .

 

 

 

 

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

 

Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice

ZEIA 2018

Analiza de situaţie

Rezistența la antibiotice în Europa și România 2016: intensificarea informării publicului trebuie să consolideze tendințele pozitive și să corecteze tablourile defavorabile

Rezistența la antimicrobiene (RAM) continuă să amenințe eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, paraziți, viruși și fungi. În particular, rezistența la antibiotice (RAB) privește bacteriile și unele specii de fungi, constituind conținutul dominant al RAM. În contextul ZEIA, RAM va trimite aproape întotdeauna la RAB.

Ca ilustrare a gravității fenomenului, în 2016, 490 000 persoane au dezvoltat la nivel global forme de tuberculoze (TB) multi-rezistente la medicația uzuală, iar RAM începe să complice combaterea HIV și a malariei. Costul îngrijirii medicale pentru pacienții infectați cu microbi rezistenți este semnificativ mai ridicat prin durata mai lungă a bolii, testările suplimentare și recurgerea la medicamente mai scumpe

Sporirea prudenţei în utilizarea antibioticelor pentru a combate rezistența antimicrobiană (RAM) – inamic major al sănătăţii publice mondiale este ținta Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (ZEIA), coordonată din 2008 ECDC în fiecare 18 noiembrie.

Tema campaniei ZEIA 2018 “Situația în anul 2018 a rezistenței la antimicrobiene (RAM) în România și Europa”, >>> MAI MULT

 

ACTIUNI DE PROMOVARE A SANATATII

PDFPrintE-mail

LICEUL GHEORGHE SURDU BREZOI                   ZIUA MONDIALA A CONTRACEPTIEI   

bz1
bz2
bz3
1/3 
start stop bwd fwd

 

SCOALA GIMNAZIALA VOINEASA                      IGIENA GENERALA SI PERSONALA     

voi1
voi2
voi3
1/3 
start stop bwd fwd

   

Page 6 of 39

cautare