Text Size

promovarea sanatatii

ACTIUNE DE CELEBRARE A SAPTAMANII EUROPENE A VACCINARII

PDFPrintE-mail

  • Cu ocazia celebrarii Saptamanii Europene a Vaccinari , Directia de Sanatate Publica a derulat in data de 26 aprilie 2018, in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului , o actiune in comunitatea de cetateni romani de etnie roma din cartierul Sfantul Gheorghe , municipiul Dragasani . La actiune au participat dr Gandacioiu Cristiana - compartimentul Promovarea Sanatatii , delegatul Arhiepiscopiei - preot Buda Florin , preotul paroh din comunitate , preotul din comuna Stefanesti  si membrii ai comunitatii.

 

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd
 

ATENTIONARE CAPUSA

PDFPrintE-mail

BOALA LYME - MUSCATURA DE CAPUSE

Este o boala infecţioasă cu evoluţie insidioasă, frustă, înşelătoare. Foarte important este faptul că nu se transmite de la om la om nefiind asadar boala contagioasă.

In spatiile cu multă verdeaţă ne expunem pericolului înţepăturilor de insecte, în special căpuşe care pot transmite variate boli ( bacteriene, virale) unele dintre ele chiar cu evoluţie letală.

 

>>> MAI MULT

 

Ziua Mondială fără Tutun (World No Tobacco Day - WNTD)

PDFPrintE-mail

Ziua Mondială ră Tutun (World No Tobacco Day - WNTD)
31 mai 2018

2. Analiza de situaţie

Fumatul astăzi: tribut semnificativ de dizabilitate și deces

prin bolile cardiovasculare

1. Preambul

Ziua Mondială Fără Tutun (ZMFT), se celebrează în fiecare 31 mai sub auspiciile OMS pentru a conştientiza publicul şi decidenţii politicilor de sănătate în privinţa poverii sociale enorme (boli/dizabilități/decese premature) atrasă de consumul de tutun și a stimula modificări comportamentale și contramăsuri legislative specifice.

În 2018 atenția se îndreaptă către ucigașul nr. 1 al omenirii -bolile cardiovasculare, pentru care fumatul reprezintă un risc redutabil

>>> MAI  MULT

   

ZIUA EUROPEANĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂȚII

PDFPrintE-mail

ANALIZA DE SITUAŢIE

ZIUA EUROPEANĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂȚII

(ZEIO)

I.Cadrul normativ naţional şi internaţional aplicabil obezităţii

Prevenirea obezității trebuie să rămână o prioritate.Comisia Europeană militează pentru creșterea gradului de conștientizare și pentru promovarea unor stiluri de viață active și sănătoase în țările membre ale UE, prin politici și inițiative ce includ:

 

 

>>> MAI MULT

 

ZIUA MONDIALA A SANATATII- 7 APRILIE

PDFPrintE-mail

ANALIZA DE SITUAȚIE

Ziua Mondială a Sănătății - 7 Aprilie 2018

Acoperirea universală cu servicii de sănătate – Sănătate pentru toți!

  1. Definiții. Importanța acoperirii universale cu servicii de sănătate

  1. Definiții

    Conform Organizației Mondiale a Sănătății, prin acoperirea universală cu servicii de sănătate - (En. Universal Health Coverage – UHC) se înțelege asigurarea accesului tuturor persoanelor la servicii de promovare a sănătății, de prevenire a îmbolnăvirilor, curative, de reabilitare și paliative de o calitate suficientă astfel încât să fie eficiente, menținând în același timp o povară financiară cât mai scăzută în rândul populației în urma accesării acestor servicii [1].

Această definiție încorporează trei obiective principale:

Echitate în accesul la servicii de sănătate >>> MAI MULT

   

Page 9 of 39

cautare