Text Size

ZIUA MONDIALĂ A APEI – 22 MARTIE 2013

PDFPrintE-mail

 

>>> banner >>>  logo >>> poster

 

ZIUA MONDIALĂ A APEI – 22 MARTIE 2013

Colaborarea pentru apă pe plan global - un imperativ de stringentă actualitate

“Apa înseamnă viaţă. Să o preţuim şi să o gestionăm în mod responsabil, ÎMPREUNĂ”

In ziua de 22 martie, in fiecare an se serbeaza Ziua Mondială a Apei si se lanseaza o campanie in vederea gestionarii durabile a resurselor de apă .

În decembrie 2010 Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat 2013 drept Anul Internațional de Cooperare în privinţa Apei În consecinţă, serbeaza Ziua Mondială a Apei 2013 este dedicată colaborării între naţiuni în domeniul apei.

>>> mai mult

 

APA

Apa reprezinta aproximativ 60% din compozitia corporala a unui adult si este vitala pentru supravietuire. Ajuta la transportul nutrientilor si produsilor rezultati din metabolism, participa la reactiile bio-chimice, actioneaza ca solvent, atenueaza socurile mecanice si regleaza temperatura corpului.                                                                      Pentru a mentine echilibrul hidric al organismului, consumul de lichide, alimentele si procesele metabolice trebuie sa egaleze cantitatea de apa eliminata prin excretie de catre rinichi, piele, plamani si tubul digestiv. Cantitatea si calitatea apei baute poate avea efecte pozitive sau negative asupra sanatatii noastre.

Procentul de apa din organismul uman       >>> mai mult

 

 


 

 

 

cautare