Text Size

Comunicate de presa

7.04.2011 DECESUL DIN BALCESTI

PDFPrintE-mail

7 aprilie

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Referitor la : Decesul unui barbat de 41 ani, din Lalosu, deces care a avut in localitatea Balcesti

 

În data de 07.04.2011, ora 09,30, prin 112 s-a solicitat o ambulanţă pentru pacientul S.I.  - 40 ani, din com. Laloşu, Sat Berbeşti -  „stare lipotimică”.

Cele 2 ambulanţe ale Substaţiei de Ambulanţă Bălceşti, VL 66 AMB (B1) şi VL 24 AMB (B2), erau plecate la 2 cazuri:

-           VL 66 AMB, S.A., 32 ani, com. Diculeşti - Sarcină luna  a 9-a – solicitare ora 07,53;

 -    VL 24 AMB, C.P., 81 ani, com. Tetoiu – dureri lombare, parestezii membrele inferioare La ora solicitării 09,30 cele 2 ambulanţe se aflau cu cei 2 pacienţi la camera de gardă a Spitalului Municipal Drăgăşani.  Apelantul solicitării a fost informat că în zona Bălceşti nu există nici o ambulanţă disponibilă, moment în care s-a întrerupt legătura.

La ora 09,37 a revenit solicitantul  dând mai multe date despre pacient cât şi faptul că a plecat cu o maşină personală către Spitalul din Bălceşti, dispecera informându-l că Spitalul Bălceşti s-a desfiinţat îndrumându-i către Spitalul Municipal Drăgăşani.

Li s-a spus că pe drum se vor întâlni cu echipajul VL 66 AMB  (echipaj care pe  staţia TETRA  şi pe mobil au fost anunţaţi şi trimişi în întâmpinarea maşinii care transporta pacientul).

Apelantul pe nume Iordache Ion 0761141628 nu deţinea nici un număr de telefon al conducătorului auto care  transporta pacientul, abia la ora 09,56 dispeceratul S.A.J. a fost sunat şi i s-a comunicat numărul de telefon.

Încercările SAJ de a lua legătura cu conducătorul auto (5 apeluri)  au fost fără rezultat – suna ocupat sau nu răspundea.

La ora 10,25 ambulanţa VL 66 AMB (B1) ajunge în Substaţia de Ambulanţă Bălceşti, medicul ambulanţei găseşte pacientul în curtea ambulanţei, acesta fiind decedat.

Din afirmaţiile medicului ambulanţei, medicii de familie cu C.M.I. lângă Substaţia de Ambulanţă Bălceşti   au încercat să acorde primul ajutor pacientului constatând insa că acesta era deja decedat.

Pacientul nu se afla in evidenta medicului de familie cu afectiuni acute sau cronice.

In continuare se va desfasura o ancheta pentru a stabili circumstantele exacte , cauzele incidentului si cauza de deces.

   

Page 102 of 110

cautare