Text Size

Comunicate de presa

28.03.2011 comunicat de presa

PDFPrintE-mail

          Ministerul Sanatatii prin Directiile Judetene de Sanatate Publica deruleaza la nivel national proiectul “Cresterea accesului la servicii de preventie medicala primara pentru copiii si adolescentii din Romania. Alimentatia sanatoasa si activitatea fizica in randul copiilor si adolescentilor din Romania”, finantat prin Programul de Cooperare Norvegian pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania si cofinantat de Ministerul Sanatatii din Romania.

          Proiectul a fost definit ca o necesitate de a creste impactul politicilor de sanatate in domeniul preventiei primare, de a defini si implementa politici de preventie primara bazate pe dovezi. Acesta se desfasoara la nivel national in perioada august 2009 – aprilie 2012 si la nivelul judetului Valcea cuprinde urmatoarele componente:

1.     o componenta de dezvoltare institutionala prin facilitarea incheierii de parteneriate interinstitutionale;

2.     o componenta de dezvoltare de planuri de actiune la nivel judetean in vederea promovarii adoptarii de comportamente sanatoase – nutritie si activitate fizica – la copii si adolescenti;

3.     o componenta de elaborare, implementare si monitorizare de microproiecte care sa promoveze comportamente sanatoase in randul copiilor/adolescentilor, pornind de la cele 4 comportamente sanatoase pe care le promoveaza:

                             “Cand ti-e sete, bea apa !”

                        Consuma zilnic portia de 3 legume si 2 fructe”

                        “Consuma zilnic micul dejun”

                        “Ia-ti zilnic portia de 60 minute de miscare energica”

In judetul Valcea au inceput si se afla in prezent in desfasurare patru microproiecte demonstrative la Scoala generala cu cls I – VIII nr 5 Ramnicu Valcea , Scoala generala cu cls I – VIII nr 10 Ramnicu Valcea ,  Grupul Scolar Bratianu Dragasani si Serviciul Salvamont Ramnicu Valcea .

          Pe aceasta cale anuntam inceperea etapei a doua a Proiectului, etapa care consta in desfasurarea de microproiecte standard in institutiile de invatamant (gradinite, scoli, licee) care doresc sa se implice in promovarea comportamentelor sanatoase in ceea ce priveste nutritia si activitatea fizica la copii si adolescenti.

          Microproiectele beneficiaza de sustinere materiala sub forma unor Pachete standard de materiale promotionale, iar institutiile de invatamant care doresc sa aplice pentru inscrierea in Proiect este necesar sa completeze o Fisa de Microproiect care va fi depusa la sediul DSP Valcea pana pe data de 5 aprilie 2011, urmand ca selectia microproiectelor sa se desfasoare in data de 8 aprilie 2011.

          Modelul de Fisa de Microproiect se afla pe web site-ul DSP Valcea  www.aspjvalcea.ro

          Pentru detalii si asistenta in elaborarea fiselor de microproiect, persoana de contact din cadrul DSP Valcea este dna dr. Cristina Gandacioiu , tel 0723269747

 

 

 

Promovarea Sanatatii,

Dr. Cristina Gandacioiu

 

 

 

   

Page 108 of 110

cautare