Text Size

Comunicate de presa

Comunicat

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

ZIUA MONDIALA IMPOTRIVA CANCERULUI

Pe plan mondial, cancerul produce unul din opt decese, surclasand alte boli cum ar fi SIDA si tuberculoza. In fiecare an se inregistreaza circa 7,5 milioane decese . Aproximativ 45% din cancere pot fi prevenite.

Riscul de a face cancer poate fi redus prin adoptarea unui stil de viata sanatos care sa includa o alimentaţie variata si sănătoasă, menţinerea greutatii corporale in limite normale, activitate fizică, limitarea consumului de alcool si renunţarea la fumat , evitarea expunerii la fumat pasiv si la soare, protejarea împotriva infecţiilor care pot conduce la cancer.

Datele statistice arata ca la bărbaţi, pe primul loc in ceea ce priveste decesul se situeaza cancerul bronhopulmonar, urmat de cancerele colorectal, de prostată, de stomac, vezica biliara in timp ce la femei, prima cauză de deces prin tumorile maligne este cancerul mamar, urmat de tumorile maligne ale aparatului genital (col uterin, corp uterin, ovar), de cancerele colorectal si bronhopulmonar.

In cursul lunii februarie 2013 se deruleaza campania privind prevenirea cancerului, avand sloganul “ Sa luptam cu cancerul , acesta poate fi prevenit “

Compartimentul de Promovarea Sanatatii a desfasurat si desfasoara activitati de informare a populatiei cu privire la importanta adoptarii unui stil de viata sanatos in vederea limitarii riscurilor de imbolnavire , insistand asupra depistarii precoce a posibilelor semne de boala si prezentarii la medic.

Activitatile si actiunile sunt derulate alaturi de partenerii nostri , Inspectoratul Judetean Scolar , Biblioteca judeteana si Liga femeilor crestine .

In acest sens , in data de 28 februarie 2013, la Biblioteca Judeteana Valcea se va organiza , in parteneriat cu Liga femeilor crestine , seminarul cu tema „ Cancerul poate fi prevenit ”.

La manifestare vor participa elevi , membrii Ligii si membrii Clubului AMA .

PROMOVAREA SANATATII

DR . GANDACIOIU CRISTIANA

 

   

Page 87 of 110

cautare