Text Size

Comunicate de presa

8.04.2011 REZULTATUL DE LA MEDICINA LEGALA PENTRU DECESUL DIN BALCESTI

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

       

      Va informam cu privire la decesul lui Sanda Ion ,in virsta de 42 ani din Lalosul , petrecut in data de 7/04/2011 la nivelul substatiei de ambulanta Balcesti.

Examenul efectuat de servicil de medicina legala in data de 8 aprilie 2011 ,a costatat urmatoarele:

-       cauza principala de deces a fost :hemoragie de trunchi cerebral .

-       afectiuni cronice preexistente au fost: hepatomegalie si cardiomegalie  , reactie pancreatica.

Afectarea prin accident vascular hemoragic  al trunchiului cerebral constituie risc vital major , cu putine resurse terapeutice .

 

7.04.2011 DECESUL DIN BALCESTI

PDFPrintE-mail

7 aprilie

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Referitor la : Decesul unui barbat de 41 ani, din Lalosu, deces care a avut in localitatea Balcesti

 

În data de 07.04.2011, ora 09,30, prin 112 s-a solicitat o ambulanţă pentru pacientul S.I.  - 40 ani, din com. Laloşu, Sat Berbeşti -  „stare lipotimică”.

Cele 2 ambulanţe ale Substaţiei de Ambulanţă Bălceşti, VL 66 AMB (B1) şi VL 24 AMB (B2), erau plecate la 2 cazuri:

-           VL 66 AMB, S.A., 32 ani, com. Diculeşti - Sarcină luna  a 9-a – solicitare ora 07,53;

 -    VL 24 AMB, C.P., 81 ani, com. Tetoiu – dureri lombare, parestezii membrele inferioare La ora solicitării 09,30 cele 2 ambulanţe se aflau cu cei 2 pacienţi la camera de gardă a Spitalului Municipal Drăgăşani.  Apelantul solicitării a fost informat că în zona Bălceşti nu există nici o ambulanţă disponibilă, moment în care s-a întrerupt legătura.

La ora 09,37 a revenit solicitantul  dând mai multe date despre pacient cât şi faptul că a plecat cu o maşină personală către Spitalul din Bălceşti, dispecera informându-l că Spitalul Bălceşti s-a desfiinţat îndrumându-i către Spitalul Municipal Drăgăşani.

Li s-a spus că pe drum se vor întâlni cu echipajul VL 66 AMB  (echipaj care pe  staţia TETRA  şi pe mobil au fost anunţaţi şi trimişi în întâmpinarea maşinii care transporta pacientul).

Apelantul pe nume Iordache Ion 0761141628 nu deţinea nici un număr de telefon al conducătorului auto care  transporta pacientul, abia la ora 09,56 dispeceratul S.A.J. a fost sunat şi i s-a comunicat numărul de telefon.

Încercările SAJ de a lua legătura cu conducătorul auto (5 apeluri)  au fost fără rezultat – suna ocupat sau nu răspundea.

La ora 10,25 ambulanţa VL 66 AMB (B1) ajunge în Substaţia de Ambulanţă Bălceşti, medicul ambulanţei găseşte pacientul în curtea ambulanţei, acesta fiind decedat.

Din afirmaţiile medicului ambulanţei, medicii de familie cu C.M.I. lângă Substaţia de Ambulanţă Bălceşti   au încercat să acorde primul ajutor pacientului constatând insa că acesta era deja decedat.

Pacientul nu se afla in evidenta medicului de familie cu afectiuni acute sau cronice.

In continuare se va desfasura o ancheta pentru a stabili circumstantele exacte , cauzele incidentului si cauza de deces.

 

31.03.2011 PROIECT FINANTA PRIN PROGRAMUL NORVEGIAN DE COOPERARE

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Vă aducem la cunoştinţă că Ministerul Sănătăţii, printr-un proiect finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România şi cofinanţat de Ministerul Sănătăţii din România, sprijină derularea unor microproiecte de către unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar din judeţul Valcea , precum şi organizaţii neguvernamentale, axate pe adoptarea unui comportament sănătos, privind:

1. mişcarea zilnică susţinută (60 de minute, zilnic)

2. consumul zilnic crescut de apă

3. consumul de fructe si legume de cinci ori pe zi, zilnic

4. servirea zilnică a micului dejun

de către copiii şi adolescenţi (cu vârste între 3 şi 19 ani )

Astfel, termenele de anunţare, depunere şi afişare a rezultatelor în ceea ce priveşte sesiunea de microproiecte au fost reconsiderate si sunt următoarele:

- 10 aprilie 2011 - termenul limită de depunere a fişelor de microproiect la Direcţia de Sănătate Publică Valcea , Str Decebal , nr 4A

- 15 aprilie 2011 - afişarea rezultatelor Fişa de microproiect şi regulamentul de participare se pot descărca de pe următoarea adresă:

www.aspjvalcea.ro. Informaţii suplimentare privind proiectul VIAŢA puteţi găsi pe www.comunitatesanatoasa. ms.ro

Vă rugăm să ne sprijiniţi în popularizarea acestor informaţii către potenţialii beneficiari. Vă mulţumim anticipat pentru sprijinul acordat.

Persoană de contact: Dr Gandacioiu Cristiana , tel 0723269747

 

DIRECTOR EXECUTIV                                                                     DIRECTOR EXECUTIV ADJ SANATATE PUBLICA

Dr.  MURARUS MARIA                                                                    Dr MARGARITESCU LORENA

 

   

28.03.2011 ZIUA MONDIALA A SINDROMULUI DOWN

PDFPrintE-mail

28.03.2011 comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESÃ

                                               

 

Direcþia de Sãnãtate Publicã Valcea organizeazã în perioada 21 martie – 07 aprilie  2011 campania de informare ºi educare dedicatã  Zilei Mondiale a Sindromului Down (WDSD)

În aceastã perioadã, organizaþii din întreaga lume, organizeazã ºi participã la evenimente de sensibilizare a publicului în legãturã cu sindromul Down.

Tema aleasa pentru celebrarea Zilei Mondiale a Sindromului Down (WDSD) pentru anul 2011 se refera la furnizarea de  informaþii de înaltã calitate, care sã se acorde pãrinþilor dupã ce au primit un diagnostic prenatal sau postnatal al sindromului Down.

Ministerul Sãnãtãþii  prin subprogramul de promovare a unui stil de viata sanatos, asigurã finanþarea activitatilor acestei campanii.

 

Contact : Dr Gandacioiu Cristiana – Compartimentul de Evaluare si Promovare a

                                                            Sanatatii

telefon : 0723269747

website  : www.aspjvalcea.ro

 

mai multe aici

 

28.03.2011 alimentatie sanatoasa si activitate fizica pentru copii si adolescenti

PDFPrintE-mail

28.03.2011 comunicat de presa

  

  

Ministerul Sanatatii prin Directiile Judetene de Sanatate Publica deruleaza la nivel national proiectul “Cresterea accesului la servicii de preventie medicala primara pentru copiii si adolescentii din Romania. Alimentatia sanatoasa si activitatea fizica in randul copiilor si adolescentilor din Romania”, finantat prin Programul de Cooperare Norvegian pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania si cofinantat de Ministerul Sanatatii din Romania.

          Proiectul a fost definit ca o necesitate de a creste impactul politicilor de sanatate in domeniul preventiei primare, de a defini si implementa politici de preventie primara bazate pe dovezi. Acesta se desfasoara la nivel national in perioada august 2009 – aprilie 2012 si la nivelul judetului Valcea cuprinde urmatoarele componente:

1.     o componenta de dezvoltare institutionala prin facilitarea incheierii de parteneriate interinstitutionale;

2.     o componenta de dezvoltare de planuri de actiune la nivel judetean in vederea promovarii adoptarii de comportamente sanatoase – nutritie si activitate fizica – la copii si adolescenti;

3.     o componenta de elaborare, implementare si monitorizare de microproiecte care sa promoveze comportamente sanatoase in randul copiilor/adolescentilor, pornind de la cele 4 comportamente sanatoase pe care le promoveaza:

 

                             “Cand ti-e sete, bea apa !”

                        Consuma zilnic portia de 3 legume si 2 fructe”

                        “Consuma zilnic micul dejun”

                        “Ia-ti zilnic portia de 60 minute de miscare energica”

In judetul Valcea au inceput si se afla in prezent in desfasurare patru microproiecte demonstrative la Scoala generala cu cls I – VIII nr 5 Ramnicu Valcea , Scoala generala cu cls I – VIII nr 10 Ramnicu Valcea ,  Grupul Scolar Bratianu Dragasani si Serviciul Salvamont Ramnicu Valcea .

          Pe aceasta cale anuntam inceperea etapei a doua a Proiectului, etapa care consta in desfasurarea de microproiecte standard in institutiile de invatamant (gradinite, scoli, licee) care doresc sa se implice in promovarea comportamentelor sanatoase in ceea ce priveste nutritia si activitatea fizica la copii si adolescenti.

          Microproiectele beneficiaza de sustinere materiala sub forma unor Pachete standard de materiale promotionale, iar institutiile de invatamant care doresc sa aplice pentru inscrierea in Proiect este necesar sa completeze o Fisa de Microproiect care va fi depusa la sediul DSP Valcea pana pe data de 5 aprilie 2011, urmand ca selectia microproiectelor sa se desfasoare in data de 8 aprilie 2011.

          Modelul de Fisa de Microproiect se afla pe web site-ul DSP Valcea  www.aspjvalcea.ro

          Pentru detalii si asistenta in elaborarea fiselor de microproiect, persoana de contact din cadrul DSP Valcea este dna dr. Cristina Gandacioiu , tel 0723269747

 

   

Promovarea Sanatatii,

Dr. Cristina Gandacioiu

 

 

fisa standard de microproiect

regulament microproiecte

   

Page 21 of 22

cautare