Text Size

Comunicate de presa

EFECTELE NOCIVE ALE FUMATULUI

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia de Sănătate Publică Valcea va desfăşura , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Liceul Tehnologic I. C. Bratianu Dragasani , o actiune de informare a populaţiei scolare privind consumul de tutun si efectele acestuia asupra organismului .

Scopul manifestarii este acela de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii si de a reduce si descuraja consumul de tutun in randul tinerilor.

Actiunea se va desfasura in data de vineri 15 noiembrie cu incepere de la ora 10.00 , la Liceul Tehnologic I. C. Bratianu Dragasani .

DIRECTOR EXECUTIV

Ing. BRANESCU MIHAELA GABRIELA

 

ZIUA MONDIALA A DIABETULUI

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia de Sănătate Publică Valcea va celebra Ziua Mondiala a Diabetului in data de 14.11.2013.

Scopul manifestarii este acela de a atrage atentia asupra cresterii ingrijoratoare a numarului de cazuri de diabet atat la adulti cat mai ales la tineri si copii .

In acelasi timp ne propunem sa furnizam populatiei generale informatii privind stilul de viata sanatos , informatii care vin in preintampinarea aparitiei acestei boli.

Cu aceasta ocazie se vor efectua monitorizarea tensiunii arteriale si testarea glicemiei .

Actiunea se va desfasura joi 14 noiembrie cu incepere de la ora 10.00 in fata Institutiei Prefectului judet Valcea .


DIRECTOR EXECUTIV

Ing. BRANESCU MIHAELA GABRIELA

 

EVOLUTIA FOCARULUI HAV

PDFPrintE-mail

12.11.2013

INFORMARE PRIVIND EVOLUTIA FOCARULUI HAV

LICEUL C-TIN BRANCOVEANU - HOREZU

COLEGIUL DE INFORMATICA MATEI BASARAB - RM. VALCEA

COLEGIUL NATIONAL MIRCEA CEL BATRAN - RM. VALCEA

Precizam ca din data de 02.11.2013 nu s-a mai inregistrat nici un caz. Ultimul caz cu numarul 15 , Z.M.B. de la Colegiul de Informatica Matei Basarab Rm. Valcea, elev cls a XI a F, a fost

confirmat in data de 04.11.2013.

CSECBT din cadrul DSP Valcea, urmareste indeaproape masurile intreprinse in focar, supraveghere clinico- epidemiologica , igiena personala , dezinfectie curenta sustinuta.

Din discutiile cu medicii infectionisti , pe langa elevul externat, se estimeaza ca in data de 12 - 13.11.2013 vor mai fi externati 7 elevi.

Evolutia imbolnavirilor internate in Sectia Boli Infectioase a SJU Valcea a fost favorabila , fara complicatii, formele de boala fiind medii.

   

INFORMARE CANCER COL UTERIN

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ


Direcţia de Sănătate Publică Valcea va desfăşura , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si , actiunea de informare a populaţiei scolare privind cancerul de col uterin .

Scopul manifestarii este acela de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii si de a stimula populaţia de etnie rroma să-şi însuşească informaţii corecte in vederea depistarii in timp util a posibilelor cazuri de cancer de col .

In paralel se va desfasura si o actiune de informare, educare şi comunicare a populatiei scolare privind plantele etnobotanice , substantele psihoactive precum si consumul de alcool si tutun.

Actiunile se vor desfasura in data de joi 17 octombrie cu incepere de la ora 11.00 la Scoala gimnaziala sat Olteni si respectiv Scoala primara sat Lunca - comuna Bujoreni.


DIRECTOR EXECUTIV MEDIC SEF

Ing. BRANESCU MIHAELA GABRIELA Dr. APOSTOLESCU LUMINITA


PROMOVAREA SANATATII

Dr. GANDACIOIU CRISTIANA

 

Focar de Hepatita Virala tip A

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

Incepand cu 28.10.2013, evolueaza un focar de hepatita acuta virala tip A in colectivitatea din Liceul Constantin Brancoveanu Horezu, care a insumat pana in prezent 10 cazuri elevi si 1 caz adult.

Toti acesti elevi au facut parte dintr-un grup de 30 persoane , care au participat in perioada 20 – 22.09.2013 la o actiune educativa organizata de Directia Judeteana de Turism si Sport , in locatia Centrul de Agrement Calimanesti – Cozia, judet Valcea.

De mentionat ca printre participanti au fost si elevi de la unitati de invatamant din Rm Valcea ( Colegiul National Mircea cel Batran si Colegiul National de Informatica Matei Basarab)

DSP Valcea a organizat inca din 29.10.2013 declansarea anchetei epidemiologice care a identificat 113 contacti la Liceul Horezu, 34 Colegiul National Mircea cel Batran ; 62 Colegiul National de Informatica Matei Basarab)

Ancheta preliminara a fost inaintata catre Bucuresti Centrul National de Control Boli Transmisibile si Centrul Regional de Sanatate Publica.

In principal s-au luat urmatoarele masuri antiepidemice :

- urmarirea contactilor prin examen clinico-epidemiologic si examen de laborator

- dezinfectia terminala si curenta cu solutie cloramina TT - 1 %

-vaccinarea contactilor de la Liceul Horezu pentru care s-au procurat de catre DSP Valcea , din surse proprii , 30 doze vaccin antihepatitic A- tip adult

- s-a distribuit din rezerva antiepidemica cantitatea de 60 kg dezinfectant in toate colectivitatile scolare pentru continuarea dezinfectiei curente

- s-a coordonat si monitorizat aplicarea masurilor antiepidemice din focar de catre DSP

Aceleasi masuri s-au luat si in celelalte 2 colectivitati din Rm Valcea- respectiv Colegiul de Informatica Matei Basarab si Colegiul National Mircea cel Batran.

Actiunea continua pe toata perioada de incubatie a bolii, de la data inregistrarii ultimului caz de imbolnavire ( 45 zile).

   

Page 16 of 22

cautare