Text Size

promovarea sanatatii

CAPUSA SI BOLILE PRODUSE DE ACEASTA

PDFPrintE-mail

Muscatura de capusa poate fi extrem de periculoasa pentru copii si pentru adulti deoarece prin intermediul intepaturii se pot transmite numerose boli. De aceea este important sa stii cum sa te protejezi impotriva acesteia si ce pasi trebuie sa urmezi daca ai fost muscata de o capusa.

Capusele sunt antropode mici de 2,5- 14 mm, compuse din doua segmente, care se hranesc cu sange. Acestea transporta o serie de boli, fiind pe locul doi dupa tantarii la nivel mondial ca grad de pericol asupra sanatatii. Nu intepatura cauzeaza infectia, ci toxinele, secretiile, micoorganismele pe care le contine saliva capuselor.

 

Exista aproximativ 800 de specii de capuse, insa doar doua pot transmite sau provoca boli ingrijoratoare: Ixodidae si Argasidae. >>> mai mult

 

BOALA  LYME

Este o boala infecţioasă cu evoluţie insidioasă, frustă, înşelătoare.                                Foarte important este faptul că nu se transmite de la om la om nefiind asadar boala contagioasă.

 

In spatiile cu multă verdeaţă ne expunem pericolului înţepăturilor de insecte, în special căpuşe care pot transmite variate boli ( bacteriene, virale)  unele dintre ele chiar cu evoluţie letală. >>> mai mult

 

ZIUA NATIONALA A INIMII - 4 Mai 2015

PDFPrintE-mail

INFARCTUL MIOCARDIC -  SIMPTOME, DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

 

Majoritatea persoanelor considera ca pot suferi un infarct miocardic doar in ultimele decade ale vietii. Din nefericire varsta la care apare primul infarct miocardic este intr-o continua scadere. Riscul de a muri in urma unui infarct miocardic este mai mare la femei  comparativ cu cel al barbatilor. 

Termenul medical de infarct de miocard numeste moartea muschiului cardiac datorata blocarii unei artere coronare (care vascularizeaza inima).

 

Simptomele  infarctului miocardic

>>> mai mult

 

INIMA SI FACTORII DE RISC CARDIOVASCULAR

 

Inima este un organ care munceste fara repaus , bate in medie de 60-80 de ori pe minut deci de aproximativ 30-40 milioane de ori pe an .

In fiecare minut ea pompeaza 4-5 litri de singe in conditii de repaus si pina la 40-50 litri  in conditii de efort.

Tocmai de aceea trebuie sa fim foarte atenti cu ea , avind in vedere ca avem doar o singura inima. Din fericire medicina a facut si face foarte mult  in ceea ce priveste tratamentul bolilor de inima dar, sa nu uitam ca si noi , prin adoptarea un stil de viata sanatos, putem sa devenim cei mai buni prieteni ai inimii noastre, prevenind in acest fel aparitia bolilor cardiovasculare


>>> mai mult

   

Page 82 of 124

cautare