Text Size

promovarea sanatatii

alimentatia sanatoasa

PDFPrintE-mail

 

ALIMENTATIA SANATOASA

Cele 6 grupe ale piramidei alimentelor sunt

1. Cereale si produse din cereale: paine integrala, fulgi din cereale.

2. Legume: in special cele portocalii si cu frunze verzi: morcovi, rosii, salata, varza, etc.

3. Fructe: de preferat in stare proaspata.

4. Lapte degresat si derivate: iaurt, sana, branza de vaci.

5. Carne slaba: pui, peste.

6. Grasimi si dulciuri: uleiuri vegetale, preparate din fructe.       >>> mai mult

 

 

Ziua Mondială a Inimii

PDFPrintE-mail

Radu Negoescu, Cristian Bălan, Mirela Bănăţeanu, Doina Niţulescu

Sumar:

2.1 Preambul

2.2 Efecte de gen privind  factorii de risc, morbiditatea şi mortalitatea BCV la nivel global

2.3 Mortalitatea BCV în Europa 2008: efecte de gen și de vârstă

2.4 România: factori de risc, morbiditate şi mortalitate BCV la populaţia feminină

2.5 WHeartD 2012 România: concentrare pe “tratarea” factorilor de risc la femei

2.6 Concluzii

2.7 Bibliografie

mai mult >>>

   

Page 107 of 124

cautare