Text Size

promovarea sanatatii

„SALVEAZĂ VIEŢI : IGIENA MÂINILOR!”, 5 MAI 2015

PDFPrintE-mail

Sumar:

1. Introducere

2. Infecţiile nosocomiale (IN) la nivel european şi în România

3. Rezistenţa bacteriană la nivel mondial, în Europa şi în România

4. Igiena mâinilor

5. Bibliografie

  1. Introducere

În fiecare an, sute de milioane de pacienţi din întreaga lume dezvoltă infecţii nosocomiale, dintre care o mare parte sunt cauzate de germeni rezistenţi la chimioterapicele antimicrobiene. Din 100 pacienţi spitalizaţi, cel puţin 7 vor dobândi o infecţie în ţările dezvoltate, cel puţin 10 în ţările slab/mediu dezvoltate şi cel puţin 30 în departamentele de Terapie Intensivă

>>> mai mult

 


 

prevenirea violentei la elevi

PDFPrintE-mail

PN V. PROGRAMUL NAŢIONAL DE EVALUARE ŞI PROMOVARE A SĂNĂTĂŢII ŞI EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE

SUBPROGRAMUL 2:EVALUAREA STĂRII DE SĂNĂTATE A POPULAŢIEI GENERALE

Subprogramul 2.1. Evaluarea stării de sănătate a copiilor şi tinerilor

 

Activitate 2.1.1.6. UTILIZAREA MODELULUI ECOLOGIC PENTRU INTERVENŢIILE DE PREVENIRE A VIOLENŢEI LA ELEVI

 

>>> mai mult

 

CAPUSA SI BOLILE PRODUSE DE ACEASTA

PDFPrintE-mail

Muscatura de capusa poate fi extrem de periculoasa pentru copii si pentru adulti deoarece prin intermediul intepaturii se pot transmite numerose boli. De aceea este important sa stii cum sa te protejezi impotriva acesteia si ce pasi trebuie sa urmezi daca ai fost muscata de o capusa.

Capusele sunt antropode mici de 2,5- 14 mm, compuse din doua segmente, care se hranesc cu sange. Acestea transporta o serie de boli, fiind pe locul doi dupa tantarii la nivel mondial ca grad de pericol asupra sanatatii. Nu intepatura cauzeaza infectia, ci toxinele, secretiile, micoorganismele pe care le contine saliva capuselor.

 

Exista aproximativ 800 de specii de capuse, insa doar doua pot transmite sau provoca boli ingrijoratoare: Ixodidae si Argasidae. >>> mai mult

 

BOALA  LYME

Este o boala infecţioasă cu evoluţie insidioasă, frustă, înşelătoare.                                Foarte important este faptul că nu se transmite de la om la om nefiind asadar boala contagioasă.

 

In spatiile cu multă verdeaţă ne expunem pericolului înţepăturilor de insecte, în special căpuşe care pot transmite variate boli ( bacteriene, virale)  unele dintre ele chiar cu evoluţie letală. >>> mai mult

   

ZIUA NATIONALA A INIMII - 4 Mai 2015

PDFPrintE-mail

INFARCTUL MIOCARDIC -  SIMPTOME, DIAGNOSTIC SI TRATAMENT

 

Majoritatea persoanelor considera ca pot suferi un infarct miocardic doar in ultimele decade ale vietii. Din nefericire varsta la care apare primul infarct miocardic este intr-o continua scadere. Riscul de a muri in urma unui infarct miocardic este mai mare la femei  comparativ cu cel al barbatilor. 

Termenul medical de infarct de miocard numeste moartea muschiului cardiac datorata blocarii unei artere coronare (care vascularizeaza inima).

 

Simptomele  infarctului miocardic

>>> mai mult

 

INIMA SI FACTORII DE RISC CARDIOVASCULAR

 

Inima este un organ care munceste fara repaus , bate in medie de 60-80 de ori pe minut deci de aproximativ 30-40 milioane de ori pe an .

In fiecare minut ea pompeaza 4-5 litri de singe in conditii de repaus si pina la 40-50 litri  in conditii de efort.

Tocmai de aceea trebuie sa fim foarte atenti cu ea , avind in vedere ca avem doar o singura inima. Din fericire medicina a facut si face foarte mult  in ceea ce priveste tratamentul bolilor de inima dar, sa nu uitam ca si noi , prin adoptarea un stil de viata sanatos, putem sa devenim cei mai buni prieteni ai inimii noastre, prevenind in acest fel aparitia bolilor cardiovasculare


>>> mai mult

 

MITURI DESPRE VACCINARE/MOTIVE ALE VACCINARII/INTREBARI-RASPUNSURI

PDFPrintE-mail

10 mituri despre vaccinare

Mitul 1. O igienă şi o sanitaţie mai bune vor conduce la dispariţia bolilor – vaccinurile nu sunt necesare.

mai mult >>>

 

Şapte motive cheie

De ce vaccinarea trebuie să rămână o prioritate în Regiunea Europeană OMS?

O descreştere dramatică a cazurilor de boli prevenibile prin vaccinare a făcut ca multe dintre bolile infecţioase să fie de domeniul trecutului în  Europa.  Nu este mai puţin adevărat că aproape un milion de oameni în Regiunea Europeană OMS nu beneficiază de vaccinarea de bază şi bolile prevenibile prin vaccinare continuă să cauzeze îmbolnăvire, dizabilitate şi chiar deces. Vaccinarea trebuie să fie o prioritate- pentru şapte motive cheie:

 

1. Vaccinarea salvează vieţi    mai mult>>>

 

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI PRIVIND VACCINAREA

 

I. Bolile infecţioase şi epidemiile mai fac victime in zilele noastre?

mai mult >>>

   

Page 33 of 50

cautare