Text Size

promovarea sanatatii

26.11.2014 ZIUA INTERNATIONALA PENTRU DIMINUAREA VIOLENTEI

PDFPrintE-mail

ZIUA INTERNATIONALA PENTRU DIMINUAREA VIOLENTEI IMPOTRIVA FEMEILOR  - ANALIZĂ DE SITUAŢIE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) defineşte violenţa astfel: folosirea intenţiontă a forţei sau puterii, reală sau sub formă de ameninţări, împotriva propriei persone, împotriva unei alte persone sau împotriva unui grup sau comunităţi, care rezultă sau are o probabilitate ridicată de a rezulta în rănirea, moartea, afectarea psihologică, afectarea dezvoltării sau deprivare.

 

Violenţa contra femeilor este “orice act de violenţă bazată pe deosebirea de sex din care rezultă sau este posibil să rezulte pentru femei traumatisme sau suferinţe fizice, sexuale, sau psihologice, inclusiv ameninţările cu astfel de acte, constrângerea sau lipsirea arbitră de libertate, săvârşite fie în viaţa publică fie în viaţa privată” (Declaraţia pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor, adoptată de Adunarea Generală ONU în decembrie l993.)    >>> mai mult

 

20.11.2014 ZIUA NAŢIONALA FĂRĂ TUTUN

PDFPrintE-mail

ZIUA NAŢIONALA FĂRĂ TUTUN

20 NOIEMBRIE 2014 - ANALIZA DE SITUAŢIE

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie.Totodată studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Faţă de anul anterior, se înregistrează o creştere cu 5,6% a numărului de persoane asistate, datorată creşterii cazurilor incidente (cu 7,5% a celor entru droguri ilicite şiSNPP şi cu 9,4% a celor pentru alcool şi tutun) .

 

>>> mai mult

 

14 .11.2014 ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DIABETULUI -

PDFPrintE-mail

ANALIZA DE SITUAŢIE

I. DATE STATISTICE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, EUROPEAN, NAŢIONAL

Diabetul este provocarea majoră de sănătate a secolului XXI. Actualmente există 382 milioane de persoane cu diabet şi aproximativ 280 milioane cu risc major de a dezvolta această afecţiune. Pentru anul 2035 se prognozează în jur de o jumătate de miliard de persoane cu diabet. În acest sens fiecare este implicat şi fiecare are un rol de jucat în a ajuta la reducerea afluxului persoanelor cu diabet şi a proteja viitorul.

A. Diabet - date statistice

 

Date statistice la nivel internaţional   >>> mai mult

   

CONTRACEPTIE 26 septembrie-ziua mondiala a contraceptiei

PDFPrintE-mail

ziua mondiala a contraceptiei  26 septembrie 2014

contraceptia la nivel mondial  >>> mai mult

 

 

ziua mondiala a contraceptiei

"este viata ta;este viitorul tau;cunoaste-ti optiunile!"

informare >>> mai mult

 

 

 

INFORMARE PRIVIND HEPATITA

PDFPrintE-mail

INFORMARE  PRIVIND HEPATITA

 

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este șansa noastră de a face un apel pentru o schimbare a atitudinii faţă de hepatitele virale. >>> mai mult

   

Page 36 of 50

cautare