Text Size

ALAPTEAZA SI LUCREAZA

PDFPrintE-mail

Vino alături de noi pentru a sărbători

Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân, 2015!

Alianța Mondială pentru Spijinirea Alimentaţiei la Sân (WABA) are plăcerea să anunțe sloganul campaniei pentru 2015 :

ALĂPTEAZĂ ŞI LUCREAZĂ: ACUM ESTE POSIBIL!

Acest an marchează aniversarea a 25 de ani de la Declaraţia Innocenti din 1990, care a fost un punct de reper pentru îmbunătățirea practicilor de alăptare în întreaga lume. Au fost adoptate patru obiective, al patrulea fiind subliniat ca scop și anume „adoptarea unei legislaţii imaginative pentru protecţia femeilor care alăptează şi lucrează, precum şi mijloacele pentru punerea în aplicare a acesteia”.

Tema campaniei SMAS din 2015, femeile care lucrează și care alăptează, reiterează campania din 1993 la inițiativa Organizaţiei Mame – Loc de muncă „prietenos”. În 22 de ani de acțiune globală pentru susținerea femeilor care alăptează în combinare cu munca, s-au realizat multe progrese, în special adoptarea Convenției OIM 183 revizuită, privind protecția maternității, cu drepturi de maternitate mult mai puternice și mai multe acțiuni pe țară privind îmbunătățirea legislațiilor și practicilor naționale. Cu toate acestea, după peste 20 de ani, monitorizarea alimentaţiei la nivel mondial a sugarilor și copiilor mici, arată că al patrulea obiectiv Innocenti este în continuare cel mai dificil de satisfăcut. Prin această campanie, WABA și partenerii săi la nivel global, regional și național urmăresc să sprijine toate femeile care lucrează atât în sectorul formal, cât și informal, pentru a combina în mod adecvat lucrul cu creșterea copiilor, în special al celor care sunt alimentaţi la sân.

Ce poți să faci!

1) Vizitati site-ul nostru: http://www.worldbreastfeedingweek.org - un centru unic pentru informații cu privire la tema şi materiale pe care le puteți descărca pentru utilizare.

2) Schimb de informații privind Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân (SMAS) 2015, cu familia, prietenii, colegii, la locurile dvs. de muncă, cu autoritățile locale etc.

3) Participați la concursul foto! Vezi Websit-ul WBW 2015 pentru fotografie: Formular de concurs (http://www.worldbreastfeedingweek.org). Vor fi selectate zece fotografii câştigătoare legate la tema din acest an, iar contribuabilii ale căror fotografii sunt prezentate în fişierele, posterele și benerele de prezentare a SMAS vor primi pentru fiecare fotografie publicată, câte 100 US $.

4) Sărbătoriți SMAS din acest an prin organizarea unui eveniment în localitatea dvs., sau participați la un eveniment al SMAS 2015 din zona dumneavoastră. Dacă organizați un eveniment, vă rugăm să ne notificaţi prin formularul de gaj cu privire la evenimentul dvs. Vezi simplu Gaj formularul de pe WBW 2015 Website (http://www.worldbreastfeedingweek.org)

5) După ce ați organizat evenimentul, nu uitați să ne trimiteți un raport și în schimb veți primi un certificat de recunoaştere a eforturilor dvs.!

Pentru mai multe informatii contactați: Jennifer Mourin, Coordonator WABA WBW Global.

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Să lucrăm împreună pentru a face să FUNCŢIONEZE ÎMPREUNĂ, MUNCA şi ALĂPTATUL!

Mulțumesc!

cautare