Text Size

ZIUA EUROPEANĂ A INFORMĂRII DESPRE ANTIBIOTICE (ZEIA)

PDFPrintE-mail

18 noiembrie 2015

Antibioticele: utilizarea responsabilă le menţine eficienţa!

Contextul celebrării

  • Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA) - iniţiată de ECDC pe 18 noiembrie 2008 – cultivă utilizarea prudentă a antibioticelor pentru a combate rezistenţa la antimicrobiene (RAM) - ameninţare majoră pentru sănătatea publică.

  • Raportul anual al Reţelei Europene pentru Supravegherea RAM (EARS-Net)* furnizează sinteza bazată pe date RAM privind invazivii izolaţi, comunicate de 30 de ţări UE/EEA în 2013, şi analiza de tendinţă 2010-2013.

Situaţia RAM în Europa prezin variaţii considerabile funcţie de bacterie, grupul de antimicrobiene şi regiunea geografică. În general proporţia RAM este mai mică în nord şi mai ridicată în sudul şi estul Europei.

 

>>> mai mult

 

 

 

 

 

Analiza de situaţie

Prudenţă în prescriere & administrare şi controlul strict al infecţiilor

R. Negoescu, C. Bălan, M. Bănăţeanu, D. Niţulescu

  1. Preambul

    Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA) - inițiată de ECDC pe 18 noiembrie 2008 – cultivă utilizarea prudentă a antibioticelor (A) pentru a combate rezistenţa la antimicrobiene (RAM) - ameninţare majoră pentru sănătatea publică.

Desfăşurată sub sloganul “Antibioticele: utilizarea responsabilă le menţine eficienţa!” ZEIA 2015 are ca temă“Accentul pe administrarea prudentă a antimicrobienelor şi pe strategii consolidate pentru controlul infecţiilor în toate unităţile din sănătate”.

 

>>> mai mult

 

 


cautare