Text Size

VACCINARE IMPOTRIVA HPV

PDFPrintE-mail

Va aducem la cunostinta noul produs autorizat de ANMDM pentru vaccinarea impotriva infectiei cu HPV: GARDASIL 9.

Vaccinarea se realizeaza doar la solicitarea parintilor care depun o cerere in acest sens catre medicii de familie la care sunt arondati.

Acest produs se utilizeaza pentru persoane cu varsta cuprinsa intre 9 si 14 ani inclusiv, schema de vaccinare include 2 doze. A doua doza trebuie administrata intr-un interval de 5 pana la 13 luni dupa prima doza. In cazul in care doza a doua de vaccin este administrata mai devreme de 5 luni dupa prima doza, trebuie administrata intotdeauna o a treia doza. Toate cele trei doze trebuie administrate in decursul unui an.

Pentru persoanele cu varsta de 15 ani si peste, Gardasil 9 trebuie administrat conform unei scheme cu 3 doze ( 0,2,6 luni). A doua doza trebuie administrata la cel putin o luna dupa prima doza si cea de-a treia trebuie administrata la cel putin 3 luni dupa cea de-a doua doza. De asemenea, toate cele trei doze trebuie administrate in cursul unui an.

Recomandam ca persoanele carora li se administreaza o prima doza de Gardasil 9 sa continue schema de vaccinare cu acelasi produs.

cautare