Text Size

anunturi importante

COMUNICAT CRITERII CONTRACT CU CASVL

PDFPrintE-mail

Wednesday, 01 March 2017 10:17

CRITERIILE IN BAZA CĂRORA SE AVIZEAZĂ CONTINUAREA ACTIVITĂȚII ÎN CONTRACT CU CAS VÂLCEA PENTRU MEDICII CARE AU DEPĂȘIT VÂRSTA DE PENSIONARE

Conform hotararii nr 24/ 1.03.2017

  1. FURNIZORI ASISTENTA MEDICALA PRIMARA

    Criterii

    CRITERII OBLIGATORII

>>> MAI MULT

 

ATENTIONARE GRIPA AVIARA

PDFPrintE-mail

Monday, 20 February 2017 11:59

Prin adresa nr 2297 din 16.02.2017, INSP- CNSCBT Bucuresti, ne avertizeaza asupra faptului ca s-au confirmat cazuri de gripa aviara cu virusul H5N8 inalt patogen la pasari salbatice si domestice in mai multe judete.

In aceasta situatie va facem urmatoarele recomandari :

MASURI GENERALE PENTRU POPULATIE

  • Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun, mai ales după contactul cu păsări; în lipsa apei şi a săpunului se şterg mâinile cu alcool sanitar
  • Nu manipulaţi păsări moarte
  • Supravegheaţi copiii, nu-i lăsati să se joace cu păsări moarte sau bolnave
  • Cumpăraţi carne de pasăre, ouă şi produse din carne de pasăre numai din magazine autorizate
  • Anuntaţi medicul veterinar de orice caz de îmbolnăvire sau moarte la păsări;
  • Acordaţi tot sprijinul personalului sanitar si autoritaţilor veterinare;

CUM PREPARAŢI HRANA

  • Separaţi carnea crudă de cea prelucrată termic sau de alimentele care sunt gata preparate
  • Nu folosiţi acelaşi cuţit sau instrument de tăiat pentru a pregăti carnea crudă şi alimentele care sunt gata preparate
  • Spălaţi–vă pe mâini inainte, între si dupa operaţiile de manipulare a alimentelor crude şi a celor prelucrate termic
  • Nu puneţi carnea prelucrată termic pe aceeaşi farfurie sau suprafaţă pe care a fost aşezată înainte de a fi prelucrată termic
  • Carnea de pasăre, inclusiv ouăle, trebuie prelucrate termic timp indelungat la temperatură corespunzătoare, deoarece virusurile gripale sunt distruse prin prelucrare termică la mai multde 70°C
  • Înainte de a manipula şi prelucra termic ouăle, spălaţi-le cu apă şi săpun, iar dupã aceea spălaţi-vă pe mâini tot cu apă şi săpun
  • Nu folosiţi ouă fierte moi sau crude în alimente care nu vor fi prelucrate termic
  • După manipularea păsărilor sau ouălelor crude, spălaţi-vă pe mâini şi spălaţi toate suprafetele si instrumentele folosite , atent, cu apa si sapun.

DIRECTOR EXECUTIV MEDIC –SEF DEPARTAMENT

SANATATE PUBLICA

DR.MARGARITESCU LORENA DR.APOSTOLESCU LUMINITA

Intocmit

DR.ION MIHAIL –medic primar epidemiolog

 

Page 4 of 22

cautare