Text Size

Comunicate de presa

ACTIVITATEA COMPARTIMENTULUI DE CONTROL IN SANATATE PUBLICA IN LUNA IANUARIE 2014

PDFPrintE-mail

ACTIVITATEA COMPARTIMENTULUI DE CONTROL

IN SANATATE PUBLICA IN LUNA IANUARIE 2014

I. In luna ianuarie 2014 reprezentantii DSP Valcea, - compartiment control in sanatate-, au efectuat controale igienico-sanitare in domeniile de activitate dupa cum urmeaza:

- 129 controale igienico-sanitare – in sectorul alimentar, in urma carora s-au constatat neconformitati privind igiena generala si anume:

- neasigurarea controlului si inregistrarea temperaturii din spatiile frigorifice si neintretinerea acestor spatii prin igienizare;

- neasigurarea apei curente reci si calde;

- neasigurarea igienizarii in unitati;

- neasigurarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie precum si neasigurarea dotarii unitatilor cu ustensile si materiale pentru efectuarea acesteia;

- neefecturea analizelor medicale periodice;

- 2 controale in unitati de turism, unde s-au controlat conditiile privind  igiena generala in unitatile de cazare si modul de respectare a conditiilor igienico-sanitare.

-  33 controale  igienico-sanitare –  pentru mediul de viata al populatiei din care 14 controale pentru zone de locuit, 2 controale pentru colectarea si depozitarea deseurilor menajere, 2 controale in unitati de prestari servicii (ateliere de croitorie, marochinarie, ceasornicarie si spalatorii auto), 5 controale in unitati care comercializeaza haine second-hand si 10 institutii social culturale; in aceste unitati s-au controlat conditiile privind privind igiena generala, precum si neconformitatile aparute datorita nerespectarii normelor de igiena privind mediu de viata al populatiei.

- 6 controale apa unde s-au controlat conditiile igienico-sanitare si modul de aplicare a legislatiei existente.

- 53 controale igienico-sanitare in unitati sanitare cu exceptia spitalelor, unde s-au controlat conditiile igienico-sanitare, calitatea serviciilor medicale si modul de aplicare a legislatiei existente.

- 13 controale igienico-sanitare in unitati de invatamant, in urma carora s-au controlat conditiile privind igiena generala.

- 12 controale igienico-sanitare in spitale si sectii din unitati sanitare cu paturi, unde s-au controlat conditiile igienico-sanitare, calitatea serviciilor medicale si modul de aplicare a legislatiei existente.

- 20 controale in unitati  desfacere cosmetice si  unitati frizerie, coafura, etc. S-au efectuat  controale pe produse cosmetice, in care s-a urmarit respectarea legislatiei existente.

- 5 controale in unitati de desfacere biocide, in care s-a urmarit respectarea legislatiei existente.

- 39  controale pentru colectarea si depozitarea deseurilor cu potential contaminant din unitatile sanitare, in care s-a urmarit respectarea legislatiei existente.

 

- 18  sesizari

>>> mai mult

   

Page 72 of 110

cautare