Text Size

Comunicate de presa

Focar de Hepatita Virala tip A

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

Incepand cu 28.10.2013, evolueaza un focar de hepatita acuta virala tip A in colectivitatea din Liceul Constantin Brancoveanu Horezu, care a insumat pana in prezent 10 cazuri elevi si 1 caz adult.

Toti acesti elevi au facut parte dintr-un grup de 30 persoane , care au participat in perioada 20 – 22.09.2013 la o actiune educativa organizata de Directia Judeteana de Turism si Sport , in locatia Centrul de Agrement Calimanesti – Cozia, judet Valcea.

De mentionat ca printre participanti au fost si elevi de la unitati de invatamant din Rm Valcea ( Colegiul National Mircea cel Batran si Colegiul National de Informatica Matei Basarab)

DSP Valcea a organizat inca din 29.10.2013 declansarea anchetei epidemiologice care a identificat 113 contacti la Liceul Horezu, 34 Colegiul National Mircea cel Batran ; 62 Colegiul National de Informatica Matei Basarab)

Ancheta preliminara a fost inaintata catre Bucuresti Centrul National de Control Boli Transmisibile si Centrul Regional de Sanatate Publica.

In principal s-au luat urmatoarele masuri antiepidemice :

- urmarirea contactilor prin examen clinico-epidemiologic si examen de laborator

- dezinfectia terminala si curenta cu solutie cloramina TT - 1 %

-vaccinarea contactilor de la Liceul Horezu pentru care s-au procurat de catre DSP Valcea , din surse proprii , 30 doze vaccin antihepatitic A- tip adult

- s-a distribuit din rezerva antiepidemica cantitatea de 60 kg dezinfectant in toate colectivitatile scolare pentru continuarea dezinfectiei curente

- s-a coordonat si monitorizat aplicarea masurilor antiepidemice din focar de catre DSP

Aceleasi masuri s-au luat si in celelalte 2 colectivitati din Rm Valcea- respectiv Colegiul de Informatica Matei Basarab si Colegiul National Mircea cel Batran.

Actiunea continua pe toata perioada de incubatie a bolii, de la data inregistrarii ultimului caz de imbolnavire ( 45 zile).

   

Page 80 of 110

cautare