Text Size

Comunicate de presa

despre hipotermie

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

Avand in vedere fenomenele meteorologice extreme cu care ne confruntam in aceasta perioada , va prezentam cateva informatii legate de hipotermie .

HIPOTERMIA

Definitie

Hipotermia reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului. Aceasta se poate datora expunerii prelungite a corpului la temperaturi scăzute. Oricine stă în frig sau care este supus frigului şi umezelii poate dezvolta hipotermie.

Aceasta apare atunci când organismul pierde căldură mai repede decât este capabil să o producă.

 

>>> mai mult

 

asistenta medicala de urgenta 30 .11 - 4.12 . 2016

PDFPrintE-mail

ASISTENTA MEDICALA SI FARMACEUTICA DE URGENTA IN PERIOADA 30 /11   - 4/12  2016

>>> AICI

 

recomandari de sarbatori

PDFPrintE-mail

RECOMANDARI DE SARBATORI

Efectele binefacatoare ale postului sunt recunoscute astazi si de medicina. Dupa post insa, organismul trebuie protejat si ajutat, iar de sarbatori este perioada alimentelor bogate in grasimi, proteine, dulciuri concentrate.

Întotdeauna în perioada sărbătorilor există persoane care se confruntă cu diverse probleme digestive precum indigestie, balonare sau alergie alimentară.

Fie că este vorba de cantitatea mâncării sau de calitatea acesteia, problemele digestive apar negreşit la persoanele care nu se pot controla în faţa unei mese pline.

 

>>> mai mult

   

actualitati privind vaccinarea ROR

PDFPrintE-mail

ACTUALITATI PRIVIND VACCINAREA ROR

Ne nastem cu imunitate impotriva a numeroase boli, virusuri si bacterii invadatoare, imunitate transmisa de la mama, insa imunitatea astfel dobandita este temporara, de ordinul catorva luni, maxim 1 an. De aceea, inca din primele zile de viata, medicina contribuie la construirea imunitatii nou-nascutului printr-o serie de vaccinuri impotriva bolilor infectioase si contagioase (poliomielita, rujeola, rubeola, oreion, difteria, tetanosul, pertusis). Vaccinurile utilizate astazi ofera protectie copiilor nostri, ajutandu-i sa lupte cu formele severe, uneori fatale, ale bolilor pentru care sunt administrate.

ROR este un vaccin combinat care protejeaza impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.

>>> mai mult


 

comunicat de presa -planul multianual educatie sanitara

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

Va informam ca pe site-ul Ministerului Sanatatii, este afisat " PLANUL NATIONAL MULTIANUAL INTEGRAT DE PROMOVAREA SANATATII SI EDUCATIE PENTRU SANATATE"

In perioada 07-11 martie, la nivelul Directiei de Sanatate Publica Valcea se va desfasura inscrierea pentru procesul de consultare a cetatenilor /organizatiilor neguvernamentale/institutiilor publice/asociatiilor profesionale/ etc care doresc sa contribuie la elaborarea documentului final al planului sus mentionat,document care urmeaza a fi aprobat prin hotarare a Guvernului.
Formularul pentru inscriere se poate gasi accesand site-ul Ministerului Sanatatii..

Cei interesati vor completa si transmite formularul la adresa de mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

   

Page 6 of 19

cautare