Text Size

Comunicate de presa

ACTIUNI DSP - INUNDATII IULIE 2014

PDFPrintE-mail

INFORMARE

In urma ploilor abundente din datele de 28 - 29.07.2014  in judetul Valcea, mai multe localitati au fost afectate de inundatii, dar cel mai grav, comunele Vaideeni (sat Atarnati), Vladesti, Brezoi, Olanesti.

In majoritatea localitatilor, inundatiile au afectat terenuri agricole, poduri, podete si drumuri. In privinta  locuintelor si anexelor mai afectate au fost cele din satul Atarnati, comuna Vaideeni, unde populatia a necesitat si evacuare.

In urma informatiilor primite s-a procedat la supravegherea localitatilor afectate, dupa cum urmeaza:

In localitatea Vaideeni au fost evacuate aproximativ 230 de persoane. In adapostul amenajat in Caminul Cultural din localitate, au fost cazate pentru odihna noaptea, intre 2200 - 700, aproximativ 36 persoane, restul s-au cazat la rude.

 

S-a efectuat dezinfectia a 24 fantani utilizandu-se cloramina pulbere.  >>> MAI MULT

 

canicula - o problema a tuturor

PDFPrintE-mail

CANICULA  -  O  PROBLEMA  A  TUTUROR

Canicula isi pune amprenta asupra starii de sanatate a fiecarei persoane dar exista categorii de persoane considerate  “la risc”  si anume :

-   bolnavii cronici ( afectiuni cardiovasculare , respiratorii )

-   persoanele obeze

-   copiii in special sub varsta de 5 ani

-   femeile gravide, indiferent de luna de sarcina

De aceea se impune respectarea stricta a unor masuri menite sa contracareze  efectee nefaste ale temperaturilor foarte ridicate asupra organismului

 

>>> mai mult

 

MASURI PE CARE POPULATIA TREBUIE SA LE IA IN CAZUL INUNDATIILOR

PDFPrintE-mail

MASURI PE CARE POPULATIA TREBUIE SA LE IA IN CAZUL

INUNDATIILOR

Avand in vedere inundatiile cu care ne confruntam in diverse zone geografice  , va recomandam o serie de masuri care trebuie cunoscute si avute in vedere de catre populatie

I. MASURI CARE VIZEAZA  SURSELE DE APA POTABILA

 

a) Deoarece consumul de apa din fantanile afectate este interzis, acestea vor fi curatate, salubrizate , dezinfectate si analizate prin laboratoarele DSP.

>>> mai mult

   

scoala altfel

PDFPrintE-mail

COMPARTIMENTUL DE PROMOVAREA SANATATII

 

RÂMNICU  VÂLCEA      Str. DECEBAL  Nr.  4A   ;  Tel. 0250 747720 ; Fax  0250 746504

E Mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it www.aspjvalcea.ro

Nr

COMUNICAT DE PRESĂ

In perioada 7.04 – 11.04.2014  in unitatile scolare din intreaga tara s-a derulat programul educational „Scoala altfel „

Cu aceasta ocazie Direcţia de Sănătate Publică Valcea a desfăşurat, prin compartimentul de Promovarea Sanatatii si educatie pentru sanatate , activitati menite sa furnizeze populatiei scolare informatii avizate pe diverse teme medicale si care sa duca la adoptarea unor comportamente sanogene.

Activitatile s-au derulat in urmatoarele unitati de invatamant : Universitatea Constantin Brancoveanu , GPP nr 1 Ostroveni , Liceul tehnologic Ferdinand si GPP Nord 1 .

La actiuni au participat un numar de 550 elevi si 36 cadre didactice .

Dintre temele abordate mentionam  : Tuberculoza , Plantele etnobotanice si substantele psihoactive , Boli produse de vectori , Igiena generala si sanatatea orala , Pediculoza , Stil de viata sanatos.

Actiunile au suscitat interes si estimam ca au avut impactul scontat .

DIRECTOR EXECUTIV                                             MEDIC SEF

Ing. BRANESCU MIHAELA GABRIELA             Dr. APOSTOLESCU LUMINITA

PROMOVAREA SANATATII

 

Dr. GANDACIOIU CRISTIANA

 

SAPTAMANA ALTFEL- ACTIUNI DE PROMOVARE A SANATATII

PDFPrintE-mail

COMPARTIMENTUL DE PROMOVAREA SANATATII


RÂMNICU  VÂLCEA      Str. DECEBAL  Nr.  4A   ;  Tel. 0250 747720 ; Fax  0250 746504

E Mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ;  www.aspjvalcea.ro

COMUNICAT DE PRESA

In perioada 7.04 – 11.04.2014 , in unitatile scolare din intreaga tara se desfasoara programul educational “Scoala altfel “.

Cu aceasta ocazie , DSP Valcea deruleaza , prin compartimentul de promovarea sanatatii si educatie pentru sanatate  , activitati menite sa furnizeze populatiei scolare informatii pe teme medicale diverse , menite sa induca modificari comportamentale si adoptarea unor deprinderi sanogene.

Actiunile au debutat in ziua de 7.04.2014 la Universitatea Constantin Brancoveanu si se vor derula pe parcursul intregii saptamani.

   

Page 10 of 19

cautare