Text Size

promovarea sanatatii

CAMPANIA DE INFORMARE SI PROMOVARE A VACCINARII ANTI -COVID IN SCOLI

PDFPrintE-mail

 

CAMPANIA DE INFORMARE SI PROMOVARE A VACCINARII

ANTI -COVID

Incepand cu data de 16.09.2021 a debutat in unitatile scolare Campania de informare si promovare a vaccinarii anti - COVID . Lansarea campaniei a avut loc la Colegiul Energetic Ramnicu Valcea si se afla in plina desfasurare.

mai multe detalii >>>>aici

 

 

Din nou despre cancer

PDFPrintE-mail

 

CANCERUL

1-31 mai 2020

Comunicat de presă

Și un deces prin cancer e prea mult!

Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!

Cancerul reprezintă de departe una din principalele cauze de deces în România. Diagnosticat cel mai adesea la vârste medii și înaintate, numărul persoanelor care suferă de această boală este tot mai ridicat.

Astfel, numărul cazurilor noi de cancer depistate în cabinetele de oncologie în perioada 2009-2018 a crescut de la 60693 (2009) la 61780 (2018), incidenţa cazurilor în aceeaşi perioadă, variind între 298,0‰oo locuitori şi 317,3‰oo locuitori. Prognoza privind incidența până în anul 2025 arată tendința de creștere continuă a cazurilor noi de cancer, ajungând în anul 2025 la valoarea de 337,0‰oo locuitori, ceea ce impune o mai mare atenție acordată prevenției acestei boli prin screening-uri, pentru a determina o reducere a costurilor și a mortalității prin această boală.

Desfășurată sub sloganul « Și un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!», campania privind cancerul are ca temă în 2020, Protejarea sănătății pacienților oncologici în perioada pandemiei COVID -19.

Scopul campaniei este de Conștientizare a persoanelor cu afecțiuni oncologice în ceea ce privește riscurile acestora în cursul pandemiei COVID-19.

Campania are ca obiective creșterea nivelului de informare a pacienților oncologici asupra:

*Vulnerabilității acestora în fața infecției COVID-19

*Măsurilor de prevenție în cursul pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2

Mesajele principale ale campaniei sunt:

* Pacienții oncologici sunt grupuri populaționale aflate la risc în contextul pandemiei cu SARS-Cov-2!

* Pacienții oncologici necesită măsuri crescute de protecție pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus!

* Dacă ați fost diagnosticat cu o boală oncologică, stați acasă pe cât de mult posibil! Pentru a proteja viața dvs și a celor din jur, renunțati la deplasările care nu sunt absolut necesare în perioada pandemiei cu noul coronavirus!

În România, implicarea promotorilor sănătății în stimularea schimbării comportamentale a populației, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, reprezintă o modalitate accesibilă de prevenție în apariția cancerului, fiind la îndemâna tuturor.

De asemenea, mediatizarea largă a campaniei din 2020 « Și un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ți sănătatea ta și a celor din jur!» prin toate canalele de informare, poate ajuta publicul larg să conștientizeze mai bine asupra prevenției acestei boli.

În județul Valcea vor fi diseminate materiale infografice catre toate spitalele si ambulatoriile de specialitate , sectiile de oncologie , ONG –uri , cabbinete de PF , ,Asociatia medicilor de familie si OAMMR .

Se va mediatiza campania prin postare de materiale pe site-ul DSP , in retelele de socializare si interventii in media locala.

   

Page 1 of 110

cautare