Text Size

promovarea sanatatii

GRIPA

PDFPrintE-mail

CE ESTE GRIPA?

Gripa face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii. Astfel, exista o serie de virusuri care circula in aceeasi perioada a anului, dau simptomatologie asemanatoare gripei dar se deosebesc de aceasta prin evolutia mai usoara.
Puteti recunoaste o viroza respiratorie datorata altor tipuri de virusuri decat virusurile gripale dupa debutul mai lent al bolii (incepe usor cu usturimi in gat, nas infundat, dureri de cap) cat si dupa evolutia mai usoara a bolii.
Gripa se transmite usor de la om la om datorita conditiilor favorizante cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.

>>> MAI MULT

 

ANALIZA DE SITUATIE HIV/SIDA 2017

PDFPrintE-mail

ANALIZA DE SITUAŢIE

Campania de luptă impotriva HIV/SIDA 2017

CAPITOLUL I

DATE STATISTICE (LA NIVEL INTERNAȚIONAL, EUROPEAN ȘI NAȚIONAL ȘI JUDEȚEAN)

Situația și tendințele la nivel mondial

  • HIV continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, de la începutul epidemiei decedând peste 35 de milioane de persoane. (1, 2)

  • La sfârșitul anului 2016, aproximativ 36,7 milioane de persoane trăiau cu HIV. La nivel global, s-au înregistrat 1,8 milioane de persoane infectate în 2016 și 1 milion de decese legate de HIV.

  • Nivelulglobal de acoperire cu tratament antiretroviral (ART) pentru femeile HIV-pozitive însărcinate sau care alăptează este de 76%. În 2016, 7 din 10 femei gravide infectate cu HIV (1,1 milioane de femei) au primit ART.(3)

>>> MAI MULT

   

Page 1 of 71

cautare