ALIMENTATIA SANATOASA
Cele 6 grupe ale piramidei alimentelor sunt
1. Cereale si produse din cereale: paine integrala, fulgi din cereale.
2. Legume: in special cele portocalii si cu frunze verzi: morcovi, rosii, salata, varza, etc.
3. Fructe: de preferat in stare proaspata.
4. Lapte degresat si derivate: iaurt, sana, branza de vaci.
5. Carne slaba: pui, peste.
6. Grasimi si dulciuri: uleiuri vegetale, preparate din fructe. >>> mai mult
Radu Negoescu, Cristian Bălan, Mirela Bănăţeanu, Doina Niţulescu
Sumar:
2.1 Preambul
2.2 Efecte de gen privind factorii de risc, morbiditatea şi mortalitatea BCV la nivel global
2.3 Mortalitatea BCV în Europa 2008: efecte de gen și de vârstă
2.4 România: factori de risc, morbiditate şi mortalitate BCV la populaţia feminină
2.5 WHeartD 2012 România: concentrare pe “tratarea” factorilor de risc la femei
2.6 Concluzii
2.7 Bibliografie
Page 110 of 127