Text Size

promovarea sanatatii

DESPRE GRIPA- COMPORTAMENT CORECT PENTRU EVITAREA SI TRATAREA BOLIIi

PDFPrintE-mail

CELE TREI MARI GREȘELI PE CARE LE FAC ROMÂNII   >>> aici

 

 

 

MASTILE SI GRIPA

La ce sunt bune? Cele mai multe sunt de uz chirurgical și împiedică particulele lichide să ajungă dintr-o parte în alta (dinspre echipa operatorie spre câmpul operator care trebuie să fie steril, dar și invers, pentru că sar sânge sau alte lichide). Există și măști cu filtre performante care au capacitatea de a stopa mai multe tipuri de substanțe.

Poate o mască simplă să oprească virusul? Nu.  >>> mai mult

 

 

 

 

PREVENIREA CANCERULUI DE COL UTERIN

PDFPrintE-mail

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU)
21- 27 ianuarie 2019

Analiza de situaţie

Cancerul de col uterin: o amenințare severă pentru femeile din România,

reductibilă prin vaccinare și screening

  1. Preambul

    Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) sau European Cervical Cancer Prevention Week (ECCPW) a fost lansată în 2007 de către European Cervical Cancer Association – ECCA (în prezent International Cervical Cancer Prevention Association – ICCPA) [1].

    Campania SEPCCU sporește conștientizarea publică în privința prevenției cancerului cervical și se extinde gradual pe întregul continent.

    SEPCCU este fundamentată pe cercetările și informațiile furnizate de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), agenție specializată OMS cu sediul în Franța înființată în mai 1965 printr-o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății [2].

    Derulată sub sloganul “Stop Cancerului de Col Uterin!, campania va continua efortul susținut pentru reducerea riscului și intensificarea prevenției CCU. SEPCCU a adoptat pentru 2019 tema „Cancerul de col uterin poate fi eliminat ca problemă de sănătate publică”, în urma initiațivei OMS de lansare a Apelului la acțiune pentru eliminarea cancerului de col uterin din mai 2018 [3].

  2. Cancerul de col uterin în context global

 

>>> MAI MULT

>>> SIMPTOMATOLOGIE

>>> INFOGRAFIC DESPRE REDUCEREA RISCULUI SI PREVENTIE

   

Page 10 of 99

cautare