Text Size

promovarea sanatatii

ZIUA MONDIALA DE LUPTA IMPOTRIVA HIPERTENSIUNII 17 MAI 2019

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Valcea în colaborare cu .ISJ , Asociatia medicilor de familie , Biblioteca Judeteana , organizează în perioada 17-24 mai 2019, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei, referitoare la hipertensiunea arterială.

Hipertensiune arterială reprezintă o provocare globală de sănătate, dată fiind prevalența ridicată și comorbiditatea cardiovasculară și renală asociată, fiind principalul factor de risc pentru deces şi disabilitate la scară globală,conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Societăţii Internaţionale de Hipertensiune.

Se estimează căhipertensiunea arterială a fost responsabilă pentru 9.4 milioane decese şi 162 milioane ani de viaţă pierduţi în 2010, 50% dintre bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale şi insuficienţa cardiacă, 13% dintre decese la scară globală şi peste 40% dintre decesele la persoanele cu diabet.   >>> MAI MULT

 

 

INFOGRAFIC  >>> MAI MULT

 

PLIANT  >>> MAI MULT

 

POSTER  >>> MAI MULT

 

ZIUA EUROPEANA IMPOTRIVA OBEZITATII

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESA

 

Ziua Europeană Împotriva Obezității (ZEIO) este o platformă de campanie a Asociației Europene pentru Studiul Obezității, cea mai importantă organizație europeană responsabilă de cercetarea în domeniul obezității. Cu ocazia ZEIO, comunitățile din sănătate, cele ale pacienților și cele politice își adună forțele pentru a crește gradul de informare și conștientizare în ceea ce privește obezitatea și multe aIte afecțiuni asupra cărora aceasta are impact.

ZEIO a avut loc pentru prima dată în 2010, iar de atunci se desfășoară în fiecare an în a treia sâmbătă a lunii mai.

Tema pentru 2019 este Împreună Împotriva Obezității, iar sloganul este Să acționăm pentru un viitor mai sănătos ! >>> MAI MULT

 

INFOGRAFIC  >>> AICI

 

PLIANT  >>> AICI

 

PLIANT  >>> AICI

 

POSTER >>> AICI

POSTER  >>> AICI

   

Page 4 of 99

cautare