Text Size

promovarea sanatatii

GRIPA

PDFPrintE-mail

CE ESTE GRIPA?

Gripa face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii. Astfel, exista o serie de virusuri care circula in aceeasi perioada a anului, dau simptomatologie asemanatoare gripei dar se deosebesc de aceasta prin evolutia mai usoara.
Puteti recunoaste o viroza respiratorie datorata altor tipuri de virusuri decat virusurile gripale dupa debutul mai lent al bolii (incepe usor cu usturimi in gat, nas infundat, dureri de cap) cat si dupa evolutia mai usoara a bolii.
Gripa se transmite usor de la om la om datorita conditiilor favorizante cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.

>>> MAI MULT

 

ANALIZA DE SITUATIE HIV/SIDA 2017

PDFPrintE-mail

ANALIZA DE SITUAŢIE

Campania de luptă impotriva HIV/SIDA 2017

CAPITOLUL I

DATE STATISTICE (LA NIVEL INTERNAȚIONAL, EUROPEAN ȘI NAȚIONAL ȘI JUDEȚEAN)

Situația și tendințele la nivel mondial

  • HIV continuă să fie o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, de la începutul epidemiei decedând peste 35 de milioane de persoane. (1, 2)

  • La sfârșitul anului 2016, aproximativ 36,7 milioane de persoane trăiau cu HIV. La nivel global, s-au înregistrat 1,8 milioane de persoane infectate în 2016 și 1 milion de decese legate de HIV.

  • Nivelulglobal de acoperire cu tratament antiretroviral (ART) pentru femeile HIV-pozitive însărcinate sau care alăptează este de 76%. În 2016, 7 din 10 femei gravide infectate cu HIV (1,1 milioane de femei) au primit ART.(3)

>>> MAI MULT

 

DONAREA DE SANGE

PDFPrintE-mail

INSTITUTUL NATIONAL DE TRANSFUZIE SANGUINA

CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINA VALCEA

IN ATENTIA DONATORILOR DE SANGE !

Donarea de sange este un act nobil prin care dumneavoastra veti ajuta pe cineva aflat in suferinta !

 

>>> mai mult

 

doneaza
doneaza1
doneaza
doneaza1
1/2 
start stop bwd fwd
   

BOLILE SEZONULUI RECE- ziua europeana a informarii despre antibiotice

PDFPrintE-mail

BOLILE SEZONULUI RECE

Este cunoscut faptul ca vremea si schimbarile de temperatura influenteaza organismul uman. Principalii factori meteorologici sunt : umiditatea aerului, curentii de aer, presiunea atmosferica si radiatiile. Acestia produc modificari ale mediului la care organismul se adapteaza prin diverse procese fiziologice, dar uneori determina simptome sau agravarea unor boli.

Ce se poate intampla in sezonul rece ?

>>> MAI MULT

 

ZIUA EUROPEANA A INFORMARII DESPRE ANTIBIOTICE 18.11.2011

ABUZUL DE ANTIBIOTICE, UN PERICOL REAL

Abuzurile de orice fel atrag în mod implicit repercursiuni negative care pot fi uneori fatale. Abuzul de antibiotice nu îti face rau doar pe moment ci efectele pot fi pe termen lung .

Administrarea de antibiotice atunci când nu este cazul duce la cresterea rezistentei bacteriere astfel încât o infectie cauzata de o bacterie poate deveni imuna la un antibiotic la care ar ceda în conditii normale. Cresterea imunitatii bacteriilor nu este singurul risc al abuzului de antibiotice. Foarte grave sunt reactiile adverse pe care aceste medicamente le produc, printre care: infectii micotice, tulburari gastrointestinale, diaree severa sau reactii alergice

 

>>> MAI MULT

 

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

PDFPrintE-mail

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

- 1 octombrie 2017 -

Analiza de situaţie

Uniunea Europeană se confruntă cu un fenomen accentuat de îmbătrânire a populaţiei. Conform ultimelor previziuni ale Eurostat, publicate în 2008, până în 2060 în Uniunea Europeană vor fi numai două persoane de vârstă activă (între 15 şi 64 ani) pentru fiecare persoană de peste 65 de ani, în comparaţie cu raportul actual de patru la unu. Această tendinţă se aşteaptă să atingă punctul culminant între anii 2015 şi 2035, când grupul numeros al generaţiei "baby boom" va fi la vârsta pensionării. Această schimbare poate fi pusă pe seama efectului combinat al ratei scăzute a natalităţii şi al creşterii speranţei de viaţă. Începând cu anul 1960, speranţa de viaţă a crescut cu opt ani, iar prognozele demografice pe următorii patruzeci de ani anticipează creşterea speranţei de viaţă cu încă cinci ani. De reţinut faptul că în anul 2030 se estimează că populaţia cu vârsta peste 60 de ani va număra 1,4 miliarde de persoane.

>>> mai mult

 

   

Page 22 of 50

cautare