Text Size

promovarea sanatatii

SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII

PDFPrintE-mail

Ediția din anul 2016 a Săptămânii Europene a Mobilității este „Mobilitate inteligentă. Economie puternică” cu tema „ Mobilitate inteligentă și eficientă. O investiție pentru Europa”.O>>>

 


>>> mai mult

 

MASURI CARE SE IAU IN CAZ DE INUNDATII

PDFPrintE-mail

MASURI PE CARE POPULATIA TREBUIE SA LE IA IN CAZUL

INUNDATIILOR

Avand in vedere inundatiile cu care ne confruntam in diverse zone geografice , va recomandam o serie de masuri care trebuie cunoscute si avute in vedere de catre populatie

I. MASURI CARE VIZEAZA SURSELE DE APA POTABILA

a) Deoarece consumul de apa din fantanile afectate este interzis, acestea vor fi curatate, salubrizate , dezinfectate si analizate prin laboratoarele DSP.

>>> mai mult

 

 

PLANTELE ETNOBOTANICE

PDFPrintE-mail

Ce sunt plantele entobotanice

Plantele psihogene sau plantele psihotrope sunt acele plante care produc schimbari in ceea ce priveste modul de gandire, de a percepe lucrurile din jur sau dispozitia persoanelor care le utilizeaza.

Aceste plante inhiba emisfera cerebrala stanga unde se gasesc functiile ce tin de rationalitate si activeaza emisfera cerebrala dreapta a carei functie este intuitia.

Plantele halucinogene induc efecte fiziologice si mentale care cuprind in special perturbari ale comportamentului, ale functiilor cognitive si ale perceptiei, pana la instalarea halucinatiilor, adica la modificarea realitatii.

Folosirea plantelor in ritualurile din antichitate

 

 

>>> mai mult

 

   

CONSUMUL DE DROGURI ÎN ROMÂNIA

PDFPrintE-mail

ANALIZĂ DE SITUAŢIE

I. CONSUMUL DE DROGURI ÎN ROMÂNIA

Conform celor mai recente studii realizate atât în populația școlară, cât și în cea generală, în România, canabisul este cel mai consumat drog, în special în rândul tinerilor. Pentru prima oară în întreaga perioadă de monitorizare, canabisul este la același nivel cu heroina în ceea ce privește cererea de tratament ca urmare a consumului de droguri.

 

>>> mai mult

 

Ziua Mondială fără Tutun -31 mai 2016

PDFPrintE-mail

  1. Preambul

    Începând cu 31 mai 2004 Ziua Mondială Fără Tutun (WNTD impulsionează extinderea şi punerea în aplicare a Convenţiei Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (FCTC) - primul tratat internaţional de sănătate publică - instituită în mai 2003 şi ratificată actualmente de 180 ţări sau uniuni de ţări (numite mai jos părţi).

    În cadrul WNTD 2016, OMS şi Secretariatul FCTC pregăteşte adoptarea ambalării neutre (sau a pachetelor standardizate), o măsură ce restricţionează utilizarea ambalajului ca formă de publicitate şi promovare a tutunului - recomandată deja de Ghidurile de implementare a articolelor FCTC 11 “Ambalarea şi Etichetarea Produselor de Tutun” şi 13 “Publicitatea, Promovarea şi Sponsorizarea Tutunului”, adoptate la a treia Conferinţă a Părţilor din 2008.

În consecinţă, WNTD 2016 are tema: Următorul pas FCTC: ambalarea neutră a produselor de tutun”, se desfăşoară sub sloganul: Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!”

 

>>>  mai mult

   

Page 27 of 50

cautare