Text Size

Comunicate de presa

RECOMANDARI DE IARNA

PDFPrintE-mail

 

 

RECOMANDAM SEZON RECE

Pentru mentinerea unei stari optime de sanatate in perioada sezonului rece , recomandăm populatiei respectarea următoarele măsuri generale:

- Să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea , este recomandată folosirea de mijloace de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi, îmbrăcăminte şi încălţăminte – adaptate condiţiilor meteorologice şi care să nu exercite presiuni pe circulaţia vasculară a extremităţilor.

 

>>> MAI MULT

 

 

 

 

 

ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA IN DATA DE 24 NOIEMRIE 2019

PDFPrintE-mail

ASIGURAREA ASISTENTEI MEDICALE DE URGENTA IN ZIUA ALEGERILOR PREZIDENTIALE  -24 NOIMEBRIE 2019   >>>  AICI

 

COMUNICAT DE PRESA - CONTRACEPTIE

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

În 2017 România era pe primul loc în UE în ce priveşte numărul de copii născuţi de mame cu vârste sub 15 ani, reprezentând 41% dintre toate cazurile Uniunii Europene (383 născuți vii), conform datelor Eurostat.

Fenomenul mamelor minore, care plasează România pe primele locuri din Europa, esteunul complex, ale cărui consecințe afectează atât mama, câ tși copilul.” Fenomenul„copiilor cu copii” –mai multe nașteri premature, rată de vaccinare scăzută ș iriscuri sociale–este un fenomen social, pentru că efectele nu se limitează la situația unei mame sau a unei comunități, ci vizează, în lanț, sănătatea fizică și emoțională a unor copii care se nasc într-un mediu vulnerabil și supus riscurilor sociale. Pe de altă parte, mamele minore sunt mai predispuse să nască prematur, iar prematuritatea rămâne una dintre cauzele majore ale mortalității infantile. Astfel, potrivit ultimei analize a Salvați Copiii (România, 2018),   >>> MAI MULT

   

Comunicat de presa masuri intreprinse de DSP

PDFPrintE-mail

Reprezentantii DSP Valcea – ISS sunt inca in teren pentru verificarea unitatilor de invatamant din Rm. Valcea pentru produsul - corn din faina integrala.

S-a inregistrat o sesizare din partea unui parinte care relateaza ca produsul prezenta semne de alterare. In sesizare se specifica faptul ca produsul a fost inaintat catre DSVSA pentru efectuarea determinarilor de laborator.

La data si ora verificarii ( 20.09.2019) produsul nu se mai gasea, data expirarii produsului respectiv fiind 20.09.2019.

Din verificarile efectuate, s-a constatat ca produsele respective aveau documentele insotitoare corespunzatoare.

Firma producatoare distribuie in zilele luni, marti, miercuri – corn, joi si vineri – biscuiti.

Masuri intreprinse de catre DSP Valcea:

1) Control DSP – ISS in unitatile de invatamant;

2) Adresa catre toate unitatile de invatamant in vederea transmiterii numarului dispozitiei si a persoanei desemnate pentru preluarea produselor din programul “Cornul si laptele” si daca persoana respectiva a fost instruita in aceasta privinta;

3) Verificarea produselor si a documentelor de insotire de catre persoana desemnata de fiecare scoala si semnalarea de indata a oricaror neconformitati;

4) S-a luat legatura cu DSP Constanta si se face adresa in vederea verficarii conditiilor de productie distribuite si luarea masurilor corespunzatoare.

 

AMBROZIA - COMUNICAT DE PRESA

PDFPrintE-mail

BURUIANA AMBROZIE

Deşi primăvara este considerat anotimpul cel mai alergen, toamna este momentul când se manifestă un număr important de alergii, printre care cea mai importantă este alergia la ambrozie.

Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, dar şi în zonele lăsate în paragină: cele cu ruine, zonele rezidenţiale noi, unde construcţiile nu au fost terminate, pe marginile şoselelor, pe spaţiile verzi, dar şi în curţile caselor sau în parcuri.

O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen (20 microni în diametru) şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani.

>>> MAI MULT

   

Page 4 of 22

cautare