COMUNICAT DE PRESĂ
Fenomenul mamelor minore, care plasează România pe primele locuri din Europa, esteunul complex, ale cărui consecințe afectează atât mama, câ tși copilul.” Fenomenul„copiilor cu copii” –mai multe nașteri premature, rată de vaccinare scăzută ș iriscuri sociale–este un fenomen social, pentru că efectele nu se limitează la situația unei mame sau a unei comunități, ci vizează, în lanț, sănătatea fizică și emoțională a unor copii care se nasc într-un mediu vulnerabil și supus riscurilor sociale. Pe de altă parte, mamele minore sunt mai predispuse să nască prematur, iar prematuritatea rămâne una dintre cauzele majore ale mortalității infantile. Astfel, potrivit ultimei analize a Salvați Copiii (România, 2018), >>> MAI MULT
Reprezentantii DSP Valcea – ISS sunt inca in teren pentru verificarea unitatilor de invatamant din Rm. Valcea pentru produsul - corn din faina integrala.
S-a inregistrat o sesizare din partea unui parinte care relateaza ca produsul prezenta semne de alterare. In sesizare se specifica faptul ca produsul a fost inaintat catre DSVSA pentru efectuarea determinarilor de laborator.
La data si ora verificarii ( 20.09.2019) produsul nu se mai gasea, data expirarii produsului respectiv fiind 20.09.2019.
Din verificarile efectuate, s-a constatat ca produsele respective aveau documentele insotitoare corespunzatoare.
Firma producatoare distribuie in zilele luni, marti, miercuri – corn, joi si vineri – biscuiti.
Masuri intreprinse de catre DSP Valcea:
1) Control DSP – ISS in unitatile de invatamant;
2) Adresa catre toate unitatile de invatamant in vederea transmiterii numarului dispozitiei si a persoanei desemnate pentru preluarea produselor din programul “Cornul si laptele” si daca persoana respectiva a fost instruita in aceasta privinta;
3) Verificarea produselor si a documentelor de insotire de catre persoana desemnata de fiecare scoala si semnalarea de indata a oricaror neconformitati;
4) S-a luat legatura cu DSP Constanta si se face adresa in vederea verficarii conditiilor de productie distribuite si luarea masurilor corespunzatoare.
Deşi primăvara este considerat anotimpul cel mai alergen, toamna este momentul când se manifestă un număr important de alergii, printre care cea mai importantă este alergia la ambrozie.
Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, dar şi în zonele lăsate în paragină: cele cu ruine, zonele rezidenţiale noi, unde construcţiile nu au fost terminate, pe marginile şoselelor, pe spaţiile verzi, dar şi în curţile caselor sau în parcuri.
O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen (20 microni în diametru) şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani.
COMUNICAT DE PRESĂ
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer
21 Septembrie 2019
Direcţia de Sănătate Publică Valcea, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgenta Valcea si toate spitalele din judet , mass media si clubul pensionarilor valceni , celebrează în data de 21 septembrie 2019, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer şi organizează Campania cu sloganul: "Să nu-i uităm pe cei care uită"
COMUNICAT DE PRESĂ
Ziua Europeană Anti-Depresie
1 octombrie 2019
Direcţia de Sănătate Publică Valcea, în parteneriat cu Spitalele din judet , Sectiile de obstetrica ginecologie, Asociatia medicilor de familie si mass media marchează la data de 1 octombrie 2019, Ziua Europeană Anti-Depresie şi organizează Campania cu sloganul: „Împreună împotriva depresiei!”
Tema campaniei din anul acesta a Zilei Europene Anti-Depresie este: „Conştientizarea şi managementul depresiei”.
Page 5 of 23