Text Size

promovarea sanatatii

ZIUA MONDIALA A SANATATII ORALE

PDFPrintE-mail

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

20 martie 2019

Analiză de situație

a). Date statistice la nivel european, național și județean privind nivelul și dinamica fenomenului

  1. Date privind personalul din serviciile de sănătate orală

În anul 2017, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, privind asigurarea populaţiei cu personal medical, numărul medicilor dentişti a fost de 15653 persoane (cu 4,8% mai puțini faţă de anul precedent). Dintre aceștia, 1619 lucrau în sectorul public și 14034 în sectorul privat.

 

>>> MAI  MULT

 

INFOGRAFIC >>> AICI

PLIANT ELEVI >>> AICI

PLIANT GRAVIDE >>> AICI

POSTER ZMSO >>> AICI

 

COMUNICAT DE PRESA

PDFPrintE-mail

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Internațională a Bolilor Rare

28 februarie 2019

Direcţia de Sănătate Publică Valcea în parteneriat cu Inspectoratul scolar si grupul interinstitutional EIL, celebrează Ziua Internațională a Bolilor Rare cu sloganul: „Bolile rare - arată că îți pasă” , avand ca tema " Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate ".

Cea de-a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară și familiile lor din întreaga lume.

Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare. La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizarea despre bolie rare si diseminarea de materiale informative pe web site ul DSP.

 

 

ANALIZA DE SITUATIE >>> AICI

 

ZIUA EUROPEANA A BOLILOR RARE -28 FEBRUARIE 2019

PDFPrintE-mail

În Europa orice boală care afectează mai puțin de 5din10000de oameni este definită ca fiind rară.


Deși poate părea puțin,aceasta >>> MAI MULT

 

POSTER PENTRU PACIENTI  >>> AICI

 

POSTER PENTRU PROFESIONISTI >>> AICI

 

   

DESPRE GRIPA- COMPORTAMENT CORECT PENTRU EVITAREA SI TRATAREA BOLIIi

PDFPrintE-mail

CELE TREI MARI GREȘELI PE CARE LE FAC ROMÂNII   >>> aici

 

 

 

MASTILE SI GRIPA

La ce sunt bune? Cele mai multe sunt de uz chirurgical și împiedică particulele lichide să ajungă dintr-o parte în alta (dinspre echipa operatorie spre câmpul operator care trebuie să fie steril, dar și invers, pentru că sar sânge sau alte lichide). Există și măști cu filtre performante care au capacitatea de a stopa mai multe tipuri de substanțe.

Poate o mască simplă să oprească virusul? Nu.  >>> mai mult

 

 

 

 

PREVENIREA CANCERULUI DE COL UTERIN

PDFPrintE-mail

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU)
21- 27 ianuarie 2019

Analiza de situaţie

Cancerul de col uterin: o amenințare severă pentru femeile din România,

reductibilă prin vaccinare și screening

  1. Preambul

    Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (SEPCCU) sau European Cervical Cancer Prevention Week (ECCPW) a fost lansată în 2007 de către European Cervical Cancer Association – ECCA (în prezent International Cervical Cancer Prevention Association – ICCPA) [1].

    Campania SEPCCU sporește conștientizarea publică în privința prevenției cancerului cervical și se extinde gradual pe întregul continent.

    SEPCCU este fundamentată pe cercetările și informațiile furnizate de Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), agenție specializată OMS cu sediul în Franța înființată în mai 1965 printr-o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății [2].

    Derulată sub sloganul “Stop Cancerului de Col Uterin!, campania va continua efortul susținut pentru reducerea riscului și intensificarea prevenției CCU. SEPCCU a adoptat pentru 2019 tema „Cancerul de col uterin poate fi eliminat ca problemă de sănătate publică”, în urma initiațivei OMS de lansare a Apelului la acțiune pentru eliminarea cancerului de col uterin din mai 2018 [3].

  2. Cancerul de col uterin în context global

 

>>> MAI MULT

>>> SIMPTOMATOLOGIE

>>> INFOGRAFIC DESPRE REDUCEREA RISCULUI SI PREVENTIE

   

Page 14 of 50

cautare